Opbouwen Vlieland 2023

Op 25 mei 2023 was het weer zover. De vakgroep mocht weer aan de bak. Op camping Stortemelk moest weer gebouwd worden. Twee tenten kampen. 1 kamp met 6 slaaptenten en een leeftent en 1 kamp met 5 slaaptenten en 1 leeftent. De Vlieland commissie was al een dag eerder naar Vlieland afgereisd. Zij hebben alvast een tent opgezet waar zij in konden gaan slapen. De volgende ochtend hebben zij alle spullen klaargelegd zodat de rest van de collega’s bij aankomst meteen aan de bak konden gaan. Na een korte instructie over hoe een tent op te zetten en hoe een haring de grond in te slaan werden de groepen gemaakt. Toch altijd een spannend moment met wie je samen een tent op gaat bouwen. Toen eenmaal de groepen bekend waren en iedereen wist wat zijn of haar taak was gingen we aan de bak.

groep

Al snel klonk er een mooi ritme van gehamer. Per tent werden er rond de 45 haringen de grond in geslagen. Na een uur of 5 stond alles en was de Vlieland commissie tevreden met het geleverde werk.

duin

Tijd voor een partij voetbal. Een hoogstaand duel vond er plaats bij de lokale voetbalvereniging. Er werd gespeeld tussen de jongkies en de oudjes. De ervaring van de oudere collega’s was duidelijk te zien op het veld. De jonkies bleven maar rennen en de oudjes speelden de bal goed rond. Bij een eindstand van 5-3 was het tijd om de douche op te zoeken.

Uit eten was als vanouds weer erg geslaagd. Dit jaar zijn we op bezoek geweest bij restaurant de Richel in de Dorpstraat. Bij het toetje hebben we met z’n allen gezongen aangezien Berton weer jarig was. Hoe kan het toch altijd dat deze man jarig is op het mooie eiland??

Daarna tijd voor de Stoep. Een mooi eindfeest.

De volgende ochtend ei met spek van Edo en Markus. Hier en daar kraakten de oudjes wel door het voetbal van de dag ervoor. Na het ontbijt de puntjes op de i.

Na de lunch zijn we naar het voetbalveld gegaan en zijn de spellen die zijn aangeschaft voor de kampen. Er werd Spike ball gespeeld, Kubb spel en erg werd flagfootbal uitgeprobeerd. Het volleybal net is de dag erna op het strand opgebouwd. Deze strand spelen zijn zeer geslaagd en we weten zeker dat de kinderen er veel plezier van gaan hebben.

Om 16.50 uur was het tijd om met de boot naar het vaste land te gaan. Een klein groepje bleef achter om de collega’s uit te zwaaien. Het Pinksterweekend was fantastisch met mooi weer op Vlieland. We kijken al weer uit naar volgend jaar.

Mark.

bord