Survivalsportdag

De vakgroep bewegingsonderwijs Lelystad organiseert jaarlijks verschillende sportdagen. Een van deze sportdagen is de survivalsportdag in het Belevenissenbos.

Gedurende het jaar zijn een aantal leden van de vakgroep (de survivalcommissie), in samenwerking met vrijwilligers van het Belevenissenbos, bezig om het bos te voorzien van nieuwe toestellen.
In de periode mei – juni komen er veel scholen die gebruik maken van de verschillende survivaltoestellen in het belevenissenbos. Deze survivalsportdag wordt georganiseerd voor het (speciaal) basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs.
Elk jaar zijn er meerdere nieuwe hindernissen te vinden in het Belevenissen bos. Het bos wordt steeds groter en uitdagender.

De sportdag duurt een dagdeel, dus een ochtend of een middag. De woensdag wordt in principe niet ingepland. Aan de sportdag kan per school door maximaal 128 kinderen uit de groep 5,6,7 en 8 worden deelgenomen. De survivalsportdag wordt gepland in de periode mei t/m juni.

Wat wordt er aangeboden?
De survival sportdag vindt plaats in het Belevenissenbos. Er is nu gekozen om het bos in te delen in 5 zones. In het draaiboek staat duidelijk aangegeven hoe deze nieuwe organisatievorm uitgevoerd kan worden. Het draaiboek wordt via de vakleerkracht van uw school geregeld.

Wat regelt de Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad?

  • Instructie door middel van een draaiboek voor ouders en begeleiders (instructiebijeenkomst) en website.
  • Survivaldiploma’s die via de website te downloaden zijn.
  • De materialen voor de onderdelen.survival2
     

Wat moet een school zelf regelen?

  • Twee mensen verplicht aanwezig bij het klaarzetten of bij het opruimen!!
  • Diploma’s voor alle deelnemers
  • Indeling van de leerlingen/lijsten.
  • Eén á twee begeleiders per onderdeel.
  • Vervoer naar en van het Zuigerplasbos.

Kosten:
De kosten voor de survivalsportdag bedragen ca. € 1,15 per deelnemer. (minimum bedrag van € 50,00. De annuleringskosten bedragen € 50,00 en de borg bedraagt € 100,00).

Inschrijving:
Gaat via het vragenformulier die opgestuurd wordt naar de scholen binnen Lelystad en Stichting Eduvier.

Leuk om te doen: Kinder Mudrun
Vanuit het Belevenissenbos wordt er elk jaar een Kinder Mudrun georganiseerd. Vorig jaar was een enorm succes! Er komen kinderen vanuit heel Nederland naar Lelystad toe, speciaal voor de Mudrun. Voor meer informatie, klik hier!