Volleytas

Volleybal is een populaire sport in Nederland. Daarom kan een volleybalsportdag absoluut niet missen tijdens de basisschoolcarrière van de leerlingen. Zeker niet wanneer we een zeer actieve en zeer kindvriendelijke volleybalvereniging hebben in Lelystad. Samen met de vereniging is de Volleytas ontwikkeld. Een leuke sportdag op locatie en met begeleiding vanuit de verenigingen en het VO. 

 
Veel schoolsporttoernooien worden bij de vereniging georganiseerd. Hierdoor zijn kinderen erg afhankelijk van hun ouders. Maken ouders tijd om kinderen te brengen? Hierdoor kunnen veel kinderen niet deelnemen en daarom is bij de Volley-tas gekozen om het evenement te organiseren op school en onder schooltijd. Op deze manier worden alle kinderen betrokken en krijgen zij de mogelijkheid om kennis te maken met de sport “volleybal”.

Omdat volleybal een redelijk ingewikkelde (technische) sport is, is de tas aangepast voor de groepen 5 van het basisonderwijs (maar kunnen ook worden gedaan door de hogere groepen). Hierdoor zitten er niet alleen volleyballen (groot en klein) en een net in, maar ook allemaal andere volleybal gerelateerde spellen. Denk hierbij aan ultimate frisbee (maar dan met een volleybal), kubb (met een volleyballen) en trefbal. Op deze manier kunnen de kinderen leuke spellen spelen met elkaar die maar een klein beetje te maken hebben met volleybal.

Natuurlijk zitten er ook 2 activiteiten in die wel echt tijdens volleybaltrainingen gedaan worden, zoals Cool Moves Volley niveau 3 (en als dat te lastig is alleen vangen en gooien) en circulatievolleybal.

Voor het komende schooljaar zal ik de contactpersoon blijven. Vanuit Volta worden een aantal data ingepland waarbij gevraagd zal worden aan de vrijwilligers om te komen assisteren. Wanneer de data bekend zijn en er genoeg vrijwilligers zijn, kunnen scholen zich inschrijven. De communicatie zal in samenwerking gaan met de vakgroep.

Het ‘volleybal event’ vindt buiten plaats en het is de bedoeling dat de scholen in de buurt met elkaar het volleybal-event (in de buurt van de school) organiseren i.s.m. de vrijwilligers van de volleybalvereniging Volta.

Heb je vragen, of wil je nog meer informatie? Mail mij dan! Dit mag naar esmay.jesterhoudt@upcmail.nl