Sportfestival

Lelystad is van vrijdag 20 september tot en met zondag 29 september 2024 het decor van sport en bewegen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek.

In samenwerking met het sportieve hart van Lelystad gaan we met de 2e editie van het Sportfestival De Rietlanden een inspirerend sport- en beweegprogramma voor kinderen uit groep 8 van het basisonderwijs, eersteklassers van het Porteum en dit jaar ook het Aeres College opzetten. 

Het Sportfestival wordt wederom in en rondom Sportcomplex de Rietlanden en het schoolterrein rondom Porteum georganiseerd. Voor de kinderen van groep 8 is dit een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met het Porteum en tegelijkertijd is het een mooie aftrap van het laatste schooljaar op de basisschool.

Het Sportbedrijf organiseert dit evenement i.s.m. Porteum, Stichting School, het Aeres college en sportaanbieders (verenigingen) bieden vormen/activiteiten van hun sport aan die passen binnen de belevingswereld van de jongeren van nu. Een variatie aan sporten is aanwezig, geïnspireerd op de Urban sports trend, het ASM (Athletic Skills Model – schijf van 10: grondvormen van bewegen), digital sports en de olympische sporten.
 
Op één centrale plek laten we de kracht van sport & bewegen zien aan een specifieke doelgroep: groep 8 van het PO en klas 1 van middelbare school Porteum en van het Aeres college. Deze kinderen/jongeren zijn de sporters van de toekomst in Lelystad. Op dinsdag 24-9-2024 wordt voor groep 8 een sportdag georganiseerd.

De eigen bijdrage is €2 per leerling en opgeven kan via het vragenformulier van de Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad.

Heeft u vragen? Mail dan naar Sander Enkelaar, verenigingsondersteuner via s.enkelaar@sportbedrijf.nl of Iris Visser, Sportregisseur Jeugd & Onderwijs via i.visser@sportbedrijf.nl. 

Aftermovie Sportfestival 2023