Even voorstellen: Jorn Brandsma

Wie ben je?  
Jorn, 32 jaar oud. Woont in Lelystad.  
 
Op welke scholen ben je aan het werk? 
Werkt nu een jaar of 7 voor de Warande.  5 dagen in de week. En 8 jaar werkzaam bij de vakgroep. Jorn heeft bij:  

Tjotter, Meander, Schakel, Driesprong, Fontein, Driemaster, Windroos, Boeier 
Vooral veel invalwerk.  
 
Welke hobby's heb je? 
Fantiek met sporten. Zit nu even met een blessure. Heel druk met korfballen, maar hardlopen en squashen ook erg leuk om te doen. Nu ook veel in de sportschool om aan de knie te werken.  
Bij de korfbal zelf aan het trainen bij het eerste team van ASVD in Dronten en traint daar ook de B1.  
 
Jorn heeft ook een hond. Het is een autralische herder. Leuk om met de hond te gaan wandelen en de hond met de frisbee en flybal weg te sturen. De hond vangt echt alles en is hier echt heel goed in. Jorn heeft alle hondentrainingen bij Martin Gaus gevolgd. Dus heel veel trainingen gedaan en dat is dus ook wel echt een hobby.  
 
Op welke ALO heb je gezeten en vertel eens een mooi verhaal dat je daar hebt meegemaakt?
Alo amsterdam. Was echt een hele leuke tijd als student. De alo was echt een hele vernieuwde opleiding en de opleiding vond zichzelf ook wel erg goed en de beste.  
Er kwam een nieuwe invaldocent die heel erg stotterde. Hier werd wel heel erg lacherig over gedaan, maar die man is mij altijd bij gebleven. Dat stotteren zat hem niet in de weg en ging gewoon voor de groep staan, dus ook voor een groep studenten. Ondanks zijn beperking kon hij zich toch duidelijk maken en kon hij de studenten wel meenemen. Hij kon heel goed lesgeven en kon veel vertellen over de didactiek. Veel studenten vonden hier wel wat van en toch kon hij ook hen raken door zijn kennis en vakmanschap. Hier echt van geleerd dat je echt iets wilt, dat dat ook dan echt wel haalbaar is.  
 
Waarom vind jij het vak bewegingsonderwijs zo leuk? 
Het is vooral de combinatie kinderen leert bewegen en dat je sommige kinderen die het niet heel makkelijk in de klas hebben, zich in de gymzaal op een andere manier kunnen laten zien wie ze zijn. Meegeven wie ze kunnen zijn en ook een stuk gedrag. Dit komt veel voor in de gymzaal, zeker bij spel met een stuk winst en verlies, sommige kinderen hebben daar veel moeite mee.  
 
Wat was het allerleukste moment in je gymzaal en waarom?  
Ik krijg altijd heel veel energie van hoe kinderen zich door de loop van de tijd ziet ontwikkelen en wat je voor een kind hebt kunnen betekenen. Als vakleerkracht is dat heel anders en dat je een mooie en blijvende herinnering kunt geven aan kinderen.  
 

Jorn B pasfoto

Titel van het item

Tekst behorend bij het item