Watersportdag

 

Paradiso en WV het Bovenwater organiseren in samenwerking met Sportservice Flevoland en de Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad watersportlessen voor basisscholieren uit groep 6-7-8. Groep 7 is leidend. Dat betekent dat de groepen 7 voorrang krijgen, bij teveel aanmeldingen.

De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad willen zich profileren in de watersport, met name in de zeilsport (gemeente Lelystad). Natuurlijk omdat Lelystad waterrijk is en omdat er veel mogelijkheden zijn om verschillende watersporten te beoefenen. Om kinderen kennis te laten maken met de verschillende watersporten die worden aangeboden in Lelystad, wordt er een watersportdag georganiseerd voor de kinderen van de leeftijd van 10 tot 11 jaar.

 


De kinderen beleven met hun klas een dagdeel (ochtend of middag) watersport: surfen en zeilen. Locatie Bovenwater.

Het programma wordt per dagdeel aan maximaal 60 kinderen aangeboden. De leerkrachten zorgen voor opsplitsing in twee gelijke groepen, één groep gaat eerst zeilen de andere groep gaat eerst surfen. Na 1,5 uur wisselen de groepen naar surfen of zeilen.

Wanneer u uw school inschrijft, dan zal uw vakleerkracht in januari van het betreffende schooljaar het inroosteren (datum, dagdeel en een alternatieve datum) van de watersportdag regelen in overleg met school, de andere deelnemende scholen, Sportservice Flevoland en de aanbieders.

 


Houdt u rekening met de volgende aandachtspunten:

De leerkrachten dragen zorg voor de kinderen bij aankomst en wisseling van de activiteit, zij kennen de kinderen en weten hoe ze het best op de regels gewezen kunnen worden. De trainers leiden de zeil- en surfactiviteiten. Eerder weggaan heeft niet de voorkeur, samen uit samen thuis.

 

Van de kinderen die meedoen wordt verwacht dat zij:

  • een zwemdiploma hebben. De docent van school controleert dit vooraf. Kinderen die geen zwemdiploma hebben kunnen met zwemvest onder begeleiding van een eigen docent met een waterfiets op het Bovenwater varen. De waterfietsen zijn uitsluitend voor de kinderen zonder zwemdiploma beschikbaar.
  • kleding en schoenen dragen die nat mogen worden. De schoenen moeten zachte zolen hebben zoals waterschoenen of gympen die nat mogen worden.
  • droge kleding, zwemkleding  en een handdoek meenemen. En als het koud is ook een warm jack of trui. Een regenpak is zeker aanbevolen om in de tas te hebben.
  • een zonnebril en zonnebrandcrème meenemen.
  • bij een eventuele bril een koordje dragen.
  • telefoons en sierraden / waardevolle spullen thuis laten of afgeven aan de docent van school.
  • een tussendoortje meenemen. Limonade wordt geserveerd tijdens de wissel van activiteit.
  • Tijdens het zeilen dragen de kinderen de zwemvesten, tijdens het surfen zijn er surfpakken beschikbaar, hieronder wordt zwemkleding gedragen.

 

Een beetje regen kan ons niet deren, maar bij storm/onweer gaat de activiteit niet door. De avond voor de activiteit wordt hierover besloten en bij annulering wordt de contactleerkracht geïnformeerd. Indien tijdens de activiteit het weer verslechterd worden aan watersport gerelateerde activiteiten binnen georganiseerd. Bij blauwalg is er altijd contact met het Bovenwater en zij zullen vanuit hun expertise een beslissing maken of de dag op en/of in het water door kan gaan. We hebben de mogelijkheid om de clinic ‘’droog’’ aan te bieden op deze locatie.

 

Contactpersonen werkgroep watersportdag: Micha de Kromme & Mark Weber