Links

in de kring

Op het internet wordt veel gedeeld. Op deze manier kunnen we kennis delen en verspreiden. Af en toe is het wel heel handig om een aantal websites die interessant zijn op een rijtje te hebben. Hier een lijst met websites die zeer interessant zijn voor het bewegingsonderwijs:

Hetkind.org:
Mooie website waar het kind centraal staat. Veel tips en mooie artikelen.

bewegingsonderwijsinhetspeellokaal:
Bewegingsonderwijs in het speellokaal is een map die is samengesteld door een aantal vakleerkrachten uit de praktijk. Zeer handige en fijne map met veel lesideeën voor kleuters in het speellokaal maar ook spelletjes op het plein en andere leuke ideeën. Op de website staan ook allemaal video’s die zeer duidelijk weergeven wat er allemaal mogelijk is in een speellokaal.

KVLO:
De website van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding. Veel informatie te vinden over studiedagen, nieuwe ontwikkelingen en veel meer. Zeker de moeite waard om vaker te bezoeken om op de hoogte te blijven.
Voor de nieuwsbrief klik hier

KVLOweb:
Op deze website staat het vakblad van de KVLO digitaal. Gratis te downloaden. Veel mooie en interessante artikelen over alles wat met het bewegingsonderwijs te maken heeft.

Stichting Leerplanontwikkeling:
Deze organisatie houdt zich vooral bezig met nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijs. Deze website is speciaal ontwikkeld voor het bewegingsonderwijs. Organisaties die extra ondersteuning willen voor het vak bewegingsonderwijs kunnen bij de SLO terecht.

PO Raad
voor de nieuwsbrief klik hier

CPS
onderwijs ontwikkeling en advies, klik hier voor de nieuwsbrief

Gezonde School  
voor de nieuwsbrief klik hier

SLO  
voor de nieuwsbrief klik hier

Sportknowhow
alles aangaande ontwikkelingen op sportgebied, klik hier

Primair Onderwijs
voor de nieuwsbrief klik hier

Kind Centra 2020
voor de nieuwsbrief klik hier

Combifuncties Onderwijs
voor de nieuwsbrief klik hier