Campagne Drink Water

Water drinken is een de campagnes van de JOGG aanpak. Veel jongeren drinken namelijk erg veel frisdranken en/of sapjes die veel suikers bevatten. Doordat jonge mensen nog niet goed de gevolgen op lange termijn kunnen overzien, zullen zij hierin dagelijks begeleid moeten worden. Veel ouders zijn helaas niet op de hoogte van de hoeveelheid suiker in dit soort drankjes. Daarom zal er op een school die zich aansluit bij de JOGG aanpak, altijd starten met een “drink water” campagne. 

Hieronder een video van het RTL nieuws over frisdrank in Amerika. De staat California wil een nieuwe wet invoeren en mensen waarschuwen voor de gevaren van suiker in frisdranken:

Op veel JOGG scholen wordt er dus gedaan aan bewustwording. Water is lekker, makkelijk, gezond en nog eens goedkoop ook. Deze foto hieronder laat zien hoeveel suiker er in verschillende drankjes zitten:

Wanneer je lichaam een tijd lang te veel suikers binnen krijgt, is de kans op diabetes en/of obesitas erg groot. Dit is de trend in Nederland, helaas een stijgende lijn:

Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM.

Wilt u meer weten over water drinken binnen uw organisatie? Neem contact op met:

Marleen Tibbe, JOGG-regisseur bij GGD Flevoland
m.tibbe@ggdflevoland.nl
tel: 06 1377 5396