Even voorstellen: Julia

Geplaatst op dinsdag 22 maart 2022

Mijn naam is Julia van Lent.  Ik ben nu 2,5 jaar werkzaam voor de vakgroep bewegingsonderwijs in Lelystad. Ik geef twee dagen per week les op OBS de Driemaster aan de groepen 3 t/m 8. Een dag in de week verzorg ik de gymlessen voor kleuters aan de Vuurtoren, de Ichthus en de Laetare.

Ik heb op de CALO in Zwolle mijn opleiding gevolgd. Ik heb veel mooie verhalen en bijzondere dingen meegemaakt. Een van deze dingen is het uitvoeren van een circus voorstelling aan een basisschool. Samen met mijn toenmalige klasgenoten hebben we hard geoefend en een prachtige voorstelling voor deze kinderen neergezet. Ook zullen de interacamediale me altijd bijblijven. Dit is een groot toernooi waar de verschillende ALO’s tegen elkaar strijden om de hoofdtitel.

Een van mijn grootste hobby’s is voetballen. Ik voetbal al sinds mijn jeugd en op dit moment doe ik aan veldvoetbal. Ook heb ik enige tijd op zaalvoetbal gezeten. Daarnaast hou ik van wandelen en mensen ontmoeten.

Het bewegingsonderwijs is een fantastische manier om kinderen veel te leren en plezier te laten beleven. Er komt heel veel aanbod tijdens de lessen. Denk hierbij aan samenwerken, zelfstandig werken, het bewegen met andere en je eigen vaardigheid blijven ontwikkelen. De kinderen wat bijbrengen op motorische en sociaal vlak en ze zien genieten is het mooiste wat er is!

Ik heb heel veel mooie momenten in de zaal meegemaakt. Een van de mooiste momenten is toch dat de kinderen zelf een activiteit mochten ontwikkelen. Doordat de kinderen samen een spel mogen bedenken en uitvoeren zie je de mooiste dingen naar voren komen.