Dodgeballtoernooi Stichting SchOOL

Geplaatst op donderdag 10 maart 2022

Vrijdag 4 maart was het zover: met maar liefst 12 collega’s van zowel Meander West als Oost mochten we strijden tegen andere teams van Stichting SchOOL bij het Dodgeballtoernooi!

Dodgeball? Ja ja, dodgeball. Trefbal, maar dan net even anders. Twee teams strijden tegen elkaar, ieder op hun eigen helft. Bij de start staat elk team van 5 spelers opgesteld op de achterlijn. Op de middenlijn liggen maar liefst 5 ballen klaar. Na het startsignaal is het rennen naar het midden om de ballen te bemachtigen om vervolgens elkaar proberen af te gooien! Geraakt is af en naar de zijkant. Maar als een teamgenoot de bal van de tegenstander vangt, dan mag er weer iemand terug het veld in.

Aan het einde van de speeltijd is het tellen hoeveel spelers er nog in het veld staan en dat is dan de score. We hebben zelfs een aantal keer onze tegenstander helemaal weg kunnen spelen, wat wel 10 punten opleverde!

Met zoveel collega’s konden we zelfs twee teams formeren: Meander 1 en Meander 2. Het thema van het toernooi was Superhelden. Met mooie shirtjes, gemaakt door juf Monica, voelden we ons nog sterker!

We voelden ons ook gesteund door een aantal supporters! Timo (groep 1/2D) en Cas (groep 5B) stonden aan de zijlijn, alhoewel Timo eerlijk toegaf voor het team van zijn moeder (van de Triangel) te zijn… Vera (groep 3B) en Lianne (groep 5B) stonden met een grote glimlach naast de scheidsrechter, ook als supporter van hun moeder (van de Tjalk). Daarnaast zagen we Stan en Lucas (beide groep 8A), die ook al verdeeld waren in hun support, voor hun moeder (van de Regenboog). Gelukkig hadden we ook nog een onverdeelde supporter: Melody (groep 6B) kwam dan echt puur voor ons! En gelukkig kwam meester Jacco ook nog even langs!

Van de in totaal 14 teams is er een mooi podium uitgekomen. We feliciteren de Watergeus met de behaalde 1e plek! We zijn trots op team Meander 1 met de 2e plek! En ook de Lepelaar mocht op het podium op de 3e plek.

Wat een pret hebben we beleefd! Ouderwetse lol met elkaar en met de collega’s van de andere scholen. Wat ontzettend fijn dat dit weer kan! Op naar nog meer fijne belevingen met elkaar.