Batavia Cool Swim Event

Geplaatst op dinsdag 23 november 2021

 

Op woensdag 17 november vond het Batavia Cool Swim Event plaats in de Koploper. Een fantastisch zwemevenement voor leerlingen uit groep 7 en 8 die in het bezit zijn van zwemdiploma B.


We hadden op meer deelnemers gehoopt en gerekend, maar voor de kinderen die zich hadden aangemeld maakte dat natuurlijk niets uit. Sterker nog, zij hadden het gehele wedstrijdbad 2 uur lang tot hun beschikking. Batavia Swim maakte er met hun vrijwilligers een waar zwemfeest van. Na een warming up -dans- in het water werden er een aantal onderdelen geoefend, van diverse slagen via een estafette tot aan het leren startduiken.

Tussendoor waren er uiteraard een aantal gezonde snacks te nuttigen en werd er goed (water) gedronken. Op naar het wedstrijdzwemmen. Zwaar, uitdagend, leuk met als doel jezelf verbeteren en natuurlijk alles geven wat je in je hebt.

Moe maar voldaan mochten de deelnemers afsluiten met wat sprongen van de duikplank en kregen ze allemaal een oorkonde met hun snelste tijden erop. Via deze weg willen wij -ook namens de deelnemers- Batavia Swim bedanken voor een fantastische sportieve middag.

Op naar de volgende editie!

Edo & Micha, vakgroep bewegingsonderwijs Lelystad.