Schoolhandbalevent 2021

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Afgelopen week is er de 42ste editie van het Schoolhandbalevent geweest. Het was weer een enorm feest, zeker ook, doordat de maatregelen rondom Corona er vorig jaar voor zorgde dat het niet kon doorgaan. Nu was er weer een aankondiging van nieuwe maatregelen, maar die hadden voor de kinderen en het event geen consequenties. Helaas wel voor de ouders, zij mochten helaas niet komen kijken.


Alle scholen die deelnamen zaten in een startpoule. Hier kwam een uitslag uit die het vervolg voor de tweede speeldag bepaalde. Alle gelijk geëindigde plekken speelden in een vervolgpoule op een andere dag verder. Op deze wijze konden alle kinderen nog een extra dag spelen tegen teams van ongeveer hetzelfde speelniveau.
We kijken met zijn alle terug op een enorm geslaagd toernooi met leuke, sportieve en fijne wedstrijden tussen de kinderen onderling, maar ook een erg prettige en fijne communicatie vanuit de Handbalvereniging (HVL). Op de website van hen zijn ook nog allerlei impressies en resultaten te vinden van het event.

Kinderen die heel enthousiast zijn geworden voor handbal, hebben een brief mee gekregen met als aanbieding om als aspirant-lid voor twee maanden kosteloos deel te nemen aan de trainingen. Met name voor de kinderen die nog op zoek zijn naar een sport, is dit een hele mooie gelegenheid om meer dan alleen kennis te maken met handbal en de vereniging.

 

Kort interview met scheidsrechter en oud deelnemer van het Schoolhandbalevent: Indy van Galen

#Q: Wat vond je van het schoolhandbalevent?
#A: Leuk om te hebben mogen meemaken, het is wel een verschil met toen ik nog zelf meedeed.

#Q: Hoe was het om zelf te morgen assisteren als scheidsrechter?
#A: Het is erg leuk om te doen, een gave ervaring om eens te hebben gedaan.

#Q: Vond je dat kinderen goed luisterden als je voor een regel floot?
#A: Er waren kinderen die erg goed luisterden naar mij wanneer ik de scheidrechter was tijdens de wedstrijd. Sommige kinderen vonden het nog wel eens lastig als er een besluit genomen werd, maar speelde uiteindelijk wel leuk door.

#Q: Met hoeveel scheidsrechters waren jullie in totaal?
#A: Er waren met mij ongeveer 15 andere scheidsrechters, de meeste ken ik al van de vereniging van HVL.

#Q: Zou je wel vaker willen helpen bij een schoolsportevent, ook als het geen handbal is?
#A: Ja, lijkt me zeker leuk om te doen. Handbal is wel mijn lievelingsport, maar helpen bij een andere sport is ook leuk!

#Q: Heb je nog tips of opmerkingen hoe wij het nog leuker kunnen maken?
#A: Ze schieten me zo even niet te binnen, maar zal er over nadenken voor het eerst volgende toernooi!😊

#Q: Zou je dit later nog wel vaker willen doen?
#A: Jazeker, erg leuk om te hebben gedaan. Misschien zit ik later zelf wel in de organisatie van het event!

Met sportieve groet,

 

De organisatie van het handbalevent!