Schoolhandbaltoernooi 2021

Geplaatst op dinsdag 9 november 2021

Dit jaar is er weer de 42ste editie van het Schoolhandbalevent. Zoals elk jaar wordt dit georganiseerd door de handbalvereniging Lelystad i.s.m. de onze vakgroep. Normaal altijd georganiseerd in de gymzalen van de Rietlanden, nu eenmalig, in de Koploper. De organisatie is erg blij dat alle kinderen in ieder geval twee speeldagen kunnen meedoen en oefenen! We spelen uiteraard met aangepaste regels. Dit zorgt ervoor dat meer kinderen met meer plezier kunnen deelnemen aan dit Schoolhandbalevent.


De teams spelen allemaal eerst een poulefase waarin een uitslag naar voren komt.  Later vervolgen zij het event tegen gelijk geëindigde teams uit de andere poules, op een andere speeldag. De kinderen spelen de wedstrijden 5-5 inclusief een keeper. Bij handbal mag alleen de keeper in de cirkel staan en moeten alle andere spelers buiten de cirkel blijven. Ze verdedigen door rond de cirkel te gaan staan en de aanvallers proberen daar tussendoor te komen om te scoren in het goal van de tegenstander.  De sport handbal staat vooral bekend om deze manier van aanvallen en verdedigen en het daarbij behorende sprongschot. Na het dribbelen met de bal mogen de spelers nog 2 stappen en een sprong maken, om zo via een ‘springend schot’ een poging wagen om te scoren. Zeer spectaculair om te zien, maar vooral erg leuk om zelf te doen en te kunnen. De kinderen die deelnemen aan het event, zullen tijdens de gymles extra oefenen om deze vaardigheden onder de knie te krijgen en leren wat de aangepaste regels zijn.

Aan het eind van het event krijgen alle kinderen allemaal een aandenken namens de handbalorganisatie. Daarnaast zal de organisatie na afloop weer een verslagje delen, zodat alle ouders en kinderen een leuke en mooie indruk meekrijgen. De kinderen die nog op zoek zijn naar een leuke sport en helemaal enthousiast zijn geworden voor handbal, kunnen zich via de website aanmelden voor een paar proeflessen.

Vanwege alle aangepaste maatregelen rondom Covid-19 bestaat er een grote kans dat er nog wat zaken veranderen rondom regels wat betreft de toeschouwers. Zodra hier meer bekend over is, zal de organisatie daar z.s.m. over communiceren richting de deelnemers. Alle actuele aanpassingen kunt u ook terug vinden op de website van de handbalvereniging.

Veel plezier alvast gewenst aan alle deelnemers en begeleiders!