Nationale sportweek op OBS de Regenboog

Geplaatst op woensdag 29 september 2021

Tijdens de Nationale sportweek hebben de leerlingen van de Regenboog kennis gemaakt met de gehandicaptensport. “Hoe is het om te leven met een handicap, kun je eigenlijk wel sporten?”.  “Hoe gaat dit dan en kun je dit samen doen met iemand zonder handicap?  Is het woord “gehandicaptensport” wel zo gepast of is het woord “aangepast sporten” niet veel passender? We zijn toch zeker allemaal anders en doen de dingen passend op onze eigen manier?


In groep 8 is Luuk Wissema op bezoek geweest. Luuk zit in een Rolstoel. Luuk heeft verteld hoe het is om gehandicapt te zijn, hoe anderen op je reageren en je “zielig” vinden, Maar dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Luuk vertelde dat sporten hem heeft geholpen weer plezier te beleven, te blijven dromen en doelen na te streven. En heel belangrijk elkaar te respecteren: We zijn immers allemaal anders.

Het was een intensieve week met een hoop nieuwe ervaringen en wijsheden. Een mooie levensles rijker!