De beweegpot op de Zevenster

Geplaatst op dinsdag 21 september 2021

De Nationale sportweek is in volle gang. Veel verschillende scholen zijn hier heel actief mee aan de slag. Zo ook ZMLK de Zevenster. Zij hebben voor elke groep een beweegpot aangeschaft. Op deze manier kan de lesdag op school af en toe doorbroken worden met een stukje bewegen. In Nederland zijn wij namelijk kampioen zitten. Niet iets om heel trots op te zijn. Dit initiatief is in ieder geval een mooie start om meer te gaan bewegen, ook in de klas. 


De Zevenster opende afgelopen vrijdag de Nationale Sportweek met de beweegpot in de klas. De beweegpot is een pot vol activiteiten die de spanningsboog doen doorbreken.

Het doel van De Beweegpot is om de spanningsboog  op momenten van onrust of concentratieverlies te doorbreken. Een pot vol met spelletjes die er tussendoor even worden bijgepakt en in de klas worden gespeeld. Daarnaast kunnen de spellen  ook buiten het klaslokaal, bijvoorbeeld op het  schoolplein, worden gespeeld.

Met de beweegpot stimuleren we de leerlingen zoveel mogelijk te blijven bewegen. Voor alle groepen hebben we een beweegpot aangeschaft.

Voor sommige groepen hebben we de inhoud van de spellen een beetje aangepast op niveau, zodat iedereen kan meedoen.

Op naar veel beweegplezier tussen de lessen door.