(S)Cool on Wheels op OBS de Grundel

Geplaatst op vrijdag 17 september 2021

In het kader van de Nationale Sportweek heeft groep 8 van OBS de Grundel mee gedaan aan de clinic (S)Cool on Wheels. (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject waarbij een docent in de klas laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is!

Voormalig paralympisch atleet Paul Toes verzorgde de clinic. De clinic bestond uit een theorie gedeelte in de klas waarbij Paul over zichzelf vertelde en de leerlingen vragen mochten stellen. Na het theorie gedeelte vond het praktijkgedeelte in de gymzaal plaats.

Hieronder kunt u lezen over de ervaringen van de leerlingen en foto’s/filmpjes bekijken.

Hoi ik ben Quinty 11 jaar en we gingen met de klas rolstoelbasketballen en het was een hele leuke ervaring. Ik vond het alleen best wel moeilijk en volgens mij was ik niet de enige want het ging niet heel soepel en je komt die sport niet vaak tegen. Ik wist niet eens dat het bestond en we kregen allemaal verschillende oefeningen. De ene was weer wat makkelijker dan de andere. Dit was het.

Ik vond het leuk dat je in een rolstoel zat.
Hij is makkelijk stuurbaar.
Maar de bal niet.
Toen we de wedstrijd deden ging het moeilijk.
We hadden 1 keer verloren en 1 keer gewonnen.
1 keer was het 0-1 voor de tegenstander en de andere keer 1-0 voor ons.
Toen moesten we stoppen en ging ik de rolstoelen naar de bus brengen.
Ondertussen ging ik spelen.
Daarna klunzen.
En toen ging ik naar huis einde.

Ik vond het super leuk.
Ik had het nog nooit gedaan.
Dit was ook m’n eerste keer.
Doordat ik het nooit gedaan had was ik een beetje nerveus.
Maar het ging super goed.
Ik ga waarschijnlijk ook op rolstoelbasketbal.

Ik vond het super leuk want de meneer die kwam was grappig en hij had leuke verhalen. Bij het basketballen was het gezellig. Ook bij de wedstrijden was het gezellig. Ik zou best op die sport willen zo leuk was het. Geschreven door Julian.

Het was super leuk. We deden allemaal verschillende spelletjes. Ik vond het basketbal het leukst ook al hou ik niet van normaal basketbal. De rest van de spelletjes waren ook heel leuk.

Ik vond het super leuk en Paul was super enthousiast en hij vertelde het ook super leuk waardoor je je ook niet verveelde. Hij kon super goed met zijn handicap om gaan en het is een super goede aanrader. Vantasties Paul! Ga zo door van Stacey.

We hebben een hele inspirerende, uitdagende, leerzame en toffe dag gehad! Paul, Fonds Gehandicaptensport en Sportbedrijf Lelystad: Bedankt namens groep 8 van Basisschool de Grundel!