LKT Start Sport+ Schepenwijk

Geplaatst op dinsdag 14 september 2021

Donderdag 9 september was de aftrap van het LKT seizoen voor de Sport+ in gymzaal Schouw Noord. Met een aantal van 8 kinderen een voorzichtige start. Om het seizoen goed te laten beginnen waren de ouders van de kinderen uitgenodigd om het eerste gedeelte van de les bij te wonen.

Alle ouders waren dan ook vertegenwoordigd waarbij de ouders met gepaste trots keken naar wat hun kind liet zien. Tot aan de herfstvakantie wordt er gewerkt met een verlengde gymles gemengd met interesse onderdelen die voor de deelnemende kinderen worden klaargezet. De kinderen hebben mogen aangeven welke onderdelen zij graag doen.

Na de herfstvakantie wordt er gestart met projecten waarbij sportverenigingen worden uitgenodigd. Tennis, muurklimmen, badminton, judo, maar ook voetbal, basketbal en turnen. Allemaal sporten die in de gymles kunnen worden geoefend en die eventueel bij een sportvereniging kunnen worden afgesloten. Na een minuut of 10 verlieten de ouders de gymles en hebben de kinderen verder gesport met de onderdelen van die dag; diepspringen na klimmen in het klimrek, Angry Birds gymzaal versie, dek schommel, Braziliaans voetbal op grote goals. De groep is heel divers en heeft nog ruimte voor 12 kinderen. De komende tijd wordt er nog actief geworven om de groep vol te krijgen.

Sportieve groeten uit de Schouw Noord met kinderen van de Lepelaar, de Sluis, de Finnjol en de Albatros