Dikke banden race

Geplaatst op woensdag 1 september 2021

(Bron: Flevopost) 

Afgelopen dinsdag heeft er in Lelystad een zeer groot evenement plaatsgevonden, namelijk; “De dikke banden Race”. Deze race kon plaatsvinden doordat de Benelux tour in Lelystad werd georganiseerd. Mede door André Kasel en vrijwilligers vanuit onze vakgroep, Sportbedrijf Lelystad en verenigingen (waaronder Volta) was dit evenement mogelijk gemaakt. 


Het idee was dat er 10 scholen konden deelnemen en dat elke school 4 leerlingen, elk  uit 1 schooljaar, zou afvaardigen. Namelijk een uit groep 5, 6, 7 en 8.Omdat het verzoek in de zomervakantie naar de vakgroep is gegaan was het erg lastig om genoeg scholen te vinden die mee konden doen. Uiteindelijk hebben toch nog zo’n 23 kinderen meegedaan vanuit 4 scholen, namelijk: de Zevenster, de Lepelaar, de Kring en de Boeier. De kinderen hebben een tijdrit gedaan over een afstand van ongeveer 2 km. Om de 45 seconden startte een fietser en elke fietser werd begeleid door een motorrijder. Allemaal heel officieel dus. Aan het einde kregen de beste 3 fietsers uit elke leeftijdscategorie een medaille. Er was ook een grote wisselbeker te winnen en die is gewonnen door de Lepelaar. Alle deelnemers kregen een mooie bidon als aandenken.

Al met al was het een mooie belevenis. Volgend jaar is er weer een Beneluxtour in Lelystad. Hopelijk kunnen er dan meer leerlingen deelnemen, zodat zij kennis kunnen maken met fietsen. Ze kunnen dan proeven hoe het is om als profwielrenner over een parcours te fietsen.

De Zevenster heeft ook een mooi stukje geschreven. Klik hier op de link. Zij hebben veel mooie foto’s op hun website geplaatst. Zeker de moeite waard om even te kijken.

Verder is er ook een stuk geschreven op de website van de Flevopost.