ZMLK school De Zevenster is gezond

Geplaatst op maandag 30 augustus 2021

ZMLK school De Zevenster heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Zevenster zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen van De Gezonde School.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Zevenster voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Twee jaar geleden heeft de school gewerkt aan het thema “Voeding” en afgelopen jaar aan het thema “Sport en bewegen”.

Voor het thema “Sport en bewegen” heeft de school het vignet Gezonde school behaald.

Gymjuf Natascha is de drijvende kracht achter goed bewegen op De Zevenster. Zelfs in de tijd dat de leerlingen door de Coronaregels niet naar school konden maakte zij voor de leerlingen filmpjes “bewegen met juf Natascha”.

Bewegend leren op het schoolplein, wandelen in de omgeving van de school en natuurlijk de gymlessen.

De medewerkers van De Zevenster zijn trots om een Gezonde School te zijn. Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is!

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer informatie over  (het vignet) Gezonde School is te vinden op www.gezondeschool.nl.