Trampoline springen tijdens de gymles op de Laetare

Geplaatst op maandag 30 november 2020

 

Sinds Jumpsquare in Lelystad is gevestigd, lijkt het trampoline springen weer een comeback te krijgen. Waar vroeger in elke tuin wel een trampoline te vinden was, leek het erop dat dit fenomeen even uit het beeld was geraakt. Echter door de Corona crisis die rond maart dit jaar ervoor zorgde dat we in een lock-down kwamen te zitten, werden er ineens een hoop trampolines verkocht. In de gymzaal Zuiderzee hebben wij, Rémon Jansen (Vuurtoren en Ichthus) en ik (Laetare), een reuzentrampoline in de gymzaal staan. Dit is super luxe en de leerlingen zijn daar super blij mee en leren naast allerlei trucjes ook hoe ze veilig kunnen blijven springen. 

Meester Rémon is een echte turner en dat was ik ook in mijn jeugdjaren. Wij vinden het dus helemaal niet erg om trampolinespringen aan te bieden tijdens de gymles. Dit betekent wel dat de leerlingen zich aan bepaalde afspraken moeten houden om veilig te kunnen springen. Wanneer dat dan ook duidelijk is, kan iedereen lekker springen. Het enige nadeel is dat de gymles erg kort is (45 minuten). Daardoor kunnen soms niet alle kinderen elke gymles springen en dat is wel jammer.
Daarnaast kunnen ze hooguit 1 minuut per gymles springen, vandaar dat we nu ook een aantal weken de trampoline hebben opgesteld. In combinatie met de reuzentrampoline, staat er ook een Airtrack (soort luchtkussen) en de tipsalto. Op die manier staat het springen binnen het turnen nu even centraal tijdens deze gymlessen. Vanuit veel variatie kunnen de kinderen nu niet alleen kennismaken met de sport, maar zich ook echt verbeteren in het springen zelf.

Hieronder een korte video van wat leerlingen die graag willen laten zien wat ze geleerd hebben en kunnen: