KBS De Kring is een Gezonde School

Geplaatst op vrijdag 20 november 2020

Op vrijdag 13 november is KBS De Kring een Gezonde School geworden op het gebied van Bewegen en Sport. Op deze dag is de Gezonde School officieel geopend. Om recht te doen aan Bewegen en Sport is er afgetrapt middels een bootcamp.

Gezonde School
Sinds 2018 is Lelystad een JOGG-gemeente. Het doel van JOGG is een daling realiseren van het aantal jongeren met overgewicht. Dit wordt gerealiseerd door dagelijks bewegen, gezond eten en waterdrinken. Op De Kring wordt meegedaan met de DrinkWater campagne en The Dailiy Mile. In samenwerking met de GGD heeft De Kring het themacertificaat behaald op het gebied van Bewegen en Sport. Zo hebben alle klassen twee per week bewegingsonderwijs van een gymdocent, de groepen doen mee aan verschillende sportactiviteiten zoals korfbal, handbal en voetbal. Daarnaast hebben de leerlingen eens per jaar een uitdagende sportdag. Nu het eerste themacertificaat binnen is, willen wij gaan voor het themacertificaat Welbevinden. Dit themacertificaat doet een beroep op het lekker in je vel zitten en gepast sociaal gedrag vertonen

Feestelijke opening
De leerlingen hebben op vrijdag 13 november een bootcamp gedaan. De leerlingenraad van De Kring heeft een deel van de organisatie van deze dag op zich genomen. De bootcamp bestond uit verschillende sportactiviteiten die werden gegeven door de gymdocent. De activiteiten werden met veel enthousiasme door leerlingen uitgevoerd. Een van de onderdelen, die goed in de smaak viel bij leerlingen, was het springkussen. Hier werden mooie trucs uitgevoerd.
Aan het einde van de ochtend vond de centrale opening plaats. De leerlingen hebben een DrinkWater bidon ontvangen. Deze bidon wordt tijdens schooltijd ingezet om het waterdrinken te stimuleren.

Goede doelenactie
Naast de Gezonde School hebben wij ons ingezet voor een goed doel. Dit jaar hebben wij gekozen voor KWF. Door de inzet van onze leerlingen kunnen wij een donatie doen van ongeveer €2000,-. Ook zetten wij een gedeelte van de opbrengst in voor nieuw speelmateriaal. Dit speelmateriaal moet leerlingen stimuleren om te bewegen. Samen met de leerlingen worden de nieuwe materialen gekozen.