Erben Wennemars trapt campagne ‘Lelystad drinkt water!’ en “The Daily Mile” af op OBS de Finnjol

Geplaatst op woensdag 11 november 2020

Van 18 tot en met 27 september 2020 stond Lelystad in het teken van water drinken. JOGG Lelystad ‘Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst’ vroeg met de campagne: ‘Lelystad drinkt water!’ aandacht voor de voordelen van water drinken: water is gezond, gemakkelijk en goedkoop. JOGG-ambassadeur Erben Wennemars en wethouder Jack Schoone trapten de campagne af.

Waarom de Drink Water campagne?

Uit recent onderzoek onder leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van acht basisscholen in Lelystad blijkt dat minder dan de helft van de kinderen elke dag water of thee zonder suiker drinkt. Ook drinken nog veel kinderen gezoete dranken of sapjes waar suiker in zit. Om kinderen en ouders beter bewust te maken van de voordelen van water drinken, wordt de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ gestart.

Nationale Sportweek & de Daily Mile

Van 18 t/m 27 september 2020 was ook de Nationale Sportweek. De campagne ‘Lelystad drinkt water!’ viel niet voor niets samen met de Nationale Sportweek: sport is onlosmakelijk verbonden met water drinken. In deze week deden diverse basisscholen en Scholengemeenschap Lelystad mee met de Daily Mile: een activiteit waarbij leerlingen minstens drie keer per week onder schooltijd een kwartiertje (hard)lopen. Dit is belangrijk voor de conditie, concentratie, stemming, gedrag en welzijn van kinderen.

Aftrap door Erben Wennemars!

Erben Wennemars is landelijk JOGG-ambassadeur voor de Daily Mile. Op vrijdag 18 september om 10.00 uur verrichte hij samen met wethouder Jack Schoone op OBS de Finnjol de aftrap van de Daily Mile en de Drink Water campagne. De feestelijke aftrap vond plaats in klein comité, maar diverse scholen en organisaties in de stad deden mee aan één of beide activiteiten.

Wie doen er mee met de campagne?

JOGG Lelystad was verheugd dat zoveel Lelystadse organisaties tijdens de campagneweek aandacht vroegen voor het drinken van water. Inwoners die deze week een bezoek brachten aan Sportbedrijf Lelystad, GO! Kinderopvang, Scholengemeenschap Lelystad, Icare, KernGezond, Gezonde Wijkaanpak, Welzijn Lelystad, diverse basisscholen, Flevomeer Bibliotheek, de Limonade Brigade, gemeente Lelystad en GGD Flevoland werden op verschillende manieren geïnformeerd over de voordelen van water drinken.

Brede aanpak

Met de campagne ‘Lelystad drinkt water!’ en de Daily Mile wil JOGG Lelystad, samen met andere partijen en gemeente Lelystad, zorgen voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/194380/we-moeten-weer-leren-dat-water-drinken-normaal-is