Nationale Sportweek op OBS de Sluis

Geplaatst op maandag 28 september 2020

Lelystad haven – In de week van 21 t/m 25 september stond basisschool de Sluis in het teken van gezondheid en sport. We hebben de nationale sportweek groots aangepakt met veel leuke activiteiten.

Wij hebben ons opgegeven voor de Daily Mile. De Daily Mile is een korte pauze om de benen te strekken en het brein wakker te schudden. Leerlingen en leerkrachten zijn deze week 3x naar buiten gegaan om te wandelen en/of hard te lopen. We zijn maandag 21 september gezamenlijk gestart met een route door de wijk (1,6 kilometer).

Woensdag 23 september was de nationale kraanwaterdag. Alle leerkrachten en kinderen moesten deze dag water drinken. Hier waren erg leuke lessen aan gekoppeld.

Tijdens de gymlessen
Voor elke groep was een leuke sportactiviteit geregeld. Tijdens de gymles van de groepen 1 en 2 stond er een erg leuk springkussen voor hen klaar. De kinderen uit groep 3 t/m 6 hadden erg veel geluk, zij hadden deze dag ook gym!

Op maandagmiddag kwam Sylvia Prins van Progress een leuke bootcampclinic verzorgen voor de groepen 3 t/m 6. Sylvia had erg veel leuke spullen meegenomen; grote zware ballen, kettlebells, stootkussens, enz. De kinderen deden hun uiterste best en voelde zich na de les moe maar voldaan.

Op donderdagmiddag kwamen niemand minder dan Tobias Mol en Birgit Ente een judoclinic geven aan de groep 7 en 8. Dit werd in samenwerking gedaan met judovereniging JVIJ. Tobias en Birgit hebben zowel nationaal als internationaal mooie prijzen gewonnen, dit maakte direct al indruk bij de leerlingen. De kinderen hebben een enorm leuke en leerzame clinic gehad.

We kijken terug op een fantastische sportweek!