Basketbaltoernooi Meander

Geplaatst op dinsdag 10 maart 2020

Dit jaar hebben wij weer deelgenomen aan het basketbaltoernooi in de Rietlanden. 6 teams hadden zich opgegeven van de groepen 6 en 7. Met veel plezier en enthousiasme hebben de kinderen gespeeld. Winstpartijen maar ook verliespartijen en zelf gelijkspelen hebben we voorbij zien komen. Ouders langs de lijn aan het coachen en kinderen die vaak met een glimlach aan het spelen waren. We werden getrakteerd om mooi samenspel en mooie scores. Scheidsrechters die het spel met veel passie aan het begeleiden waren en af en toe zelfs even meededen om een team te helpen. Ook teleurstelling als het even wat minder ging hebben we gezien. Even een peptalk en daar gingen de kinderen weer. Daarnaast de blijdschap en het plezier als het wel lukte. Al met al een super geslaagd toernooi voor de Meander kinderen. Organisatie van het toernooi, dank jullie wel voor de leuke wedstrijden. Ouders bedankt voor het coachen en begeleiden van de teams.

Meester Mark.

Nu de kinderen aan het woord:

Sarah uit groep 6: Ik vond het basketbaltoernooi heel leuk maar  de 2 wedstrijden hadden we verloren.Maar de andere 2 wedstrijden hadden we wel gewonnen 7-0  8-7 gewonnen en mijn team. Was heel leuk en ik vond dat we heel goed samen hebben gespeeld.

Hugo uit groep 6: Ik vond het heel leuk maar we moeste wel tegen hele grote kinderen. Maar we hadden helaas wel alles verloren maar we speelde wel goed over ik had wel een heel leuk team en Tijn zat met een spelletje in de finale.

Shivam uit groep 6: Het was een hele leuke dag alleen vond ik, het wel jammer dat we tegen grote kinderen moesten. Dan gooiden hun van ver en dan konden wij de ballen niet tegenhouden. IK vond het vooral leuk dat we goed samen konden spelen. Toen we geen wedstrijden hadden gingen Finn en ik oefenen met gooien. Ik, vond het ook heel cool dat Finn en Tijn in de finale zaten. Waar het op neer komt het was een leuke dag.

Wij deden mee aan het basketbaltoernooi met Sem, Keanu, Sofia, Ruby, Alessandro, Twan en Gianluca. We kwamen en we konden gelijk oefenen. Na het oefenen deden we een warming-up. Na de warming-up moesten we meteen een wedstrijd spelen, maar de andere kinderen waren best klein. Toen moesten we wel lang wachten voor de volgende wedstrijd. Na vijf wedstrijden hoorde we de uitslag van de 3 poules. En wij, als enige van de Meander, gingen we door naar vrijdag. Daar waren we heel trots op. Twee dagen later… we kwamen aan en we gingen gelijk de warming-up doen. De warming-up was wel moeilijker dan woensdag. De wedstrijden gingen goed en achter elkaar door. We moesten vijf wedstrijden spelen. De eerste was gelijk, de tweede wedstrijd hadden we verloren en we moesten daarna alle drie de wedstrijden winnen. En dat lukte en dat deden we als een team. Daarna kregen we weer de uitslag en gingen we door naar de halve finale. We speelden tegen de Boeier 4 en dat hadden we verloren want ze waren heel goed, omdat er veel op basketbal zitten. Toen gingen we voor de 3de plek. Tegen de Sluis, dat was heel spannend, want in de laatste twee minuten stonden we 2-0 achter. Maar we hadden gelukkig nog vijf doelpunten gemaakt. Dus hadden we de derde plek. We kregen weer de uitslag en we kregen een beker met nummer drie erop. Toen gingen we heel trots naar huis.

Dit was het basketbaltoernooi van groep 7a van de Meander West.

Van: Twan en Gianluca

 

Basketbal Liam: Het was en spannende wetstrijd wij stonden 3e. Neeee! Maar door Niek stonden we 3e yes. We hadden 16 punten en het laatste team was minder goed. Daar hadden we 6 0 gewonnen en daardoor stonden we 3e. We vonden het wel jammer dat we niet hebben gewonnen. Toen we moesten wachten hebben we lekker gespeeld en getraind. Maar dat was niet alles want we gingen ook lekker snoepen jammie. We aten koekjes en chips dat was lekker. En ik stond niet vaak in de wissel en daar was ik blij mee. Ik ging het meest verdedigen. En de derde ronde was de scheidsrechter voor het andere team. Gunnar wou de bal tegen houden en rakte de bal niet aan en kreeg het andere team en punt 🙁. Daar waren we niet blij me. En waren we boos om. Maar de laatste ronde wonnen we😊😀😊😉😮😊😊😊

Basketbal Sean: Meander 6 heeft verlorenIk zat in het team met deze kinderen: Sean Jorijn Emile Leila en Brezan we hadden maar in punt gescoord en dat was ik 😀 En dat was leuk  en complimenten voor mijn team😉 en we kregen wel een vaantje. Ik vond het basketbal heel leuk maar ik vind het wel jammer dat we 3e zijn geworden als we er nog een hadden gewonnen volgens mij waren we 2e en dan konden we misschien kampioen worden als we dan in de finale zaten hadden we kampioen kunnen worden misschien jammer ik hoop dat we volgend jaar in groep 7 wel winnen