Schoolbasketbaltoernooi 2020

Geplaatst op dinsdag 3 maart 2020

Ook dit jaar is er weer een schoolbasketbaltoernooi georganiseerd door de basketbalvereniging Flevomusketiers in samenwerking met de vakgroep bewegingsonderwijs Lelystad. Dit jaar was het toernooi weer beter bezocht en deden er meer teams mee vergeleken met vorig jaar. 


Woensdag, donderdag en vrijdag (26,27 en 28 februari) vond het toernooi plaats. Het toernooi wordt georganiseerd voor de groepen 6 en 7 in het basisonderwijs. De vakleerkrachten bewegingsonderwijs op de scholen proberen de leerlingen zo enthousiast mogelijk te maken voor het toernooi tijdens en soms ook na de gymlessen. Want sommige scholen organiseren zelfs nog trainingen na schooltijd om de leerlingen nog beter te kunnen voorbereiden voor het toernooi.

Met 36 teams en rond de 200 deelnemers is het toernooi opgedeeld in 3 delen en wordt er op kleine velden 3 tegen 3 basketbal gespeeld. Op woensdag en donderdag werden de poule wedstrijden gespeeld en vrijdag de finale poule. De 2 beste teams van elke poule mochten strijden voor de wisselbeker. Dit jaar is de Lispeltuut de winnaar van het toernooi geworden!

Verder was de sfeer heel fijn tijdens het toernooi. Er werd sportief gespeeld en na de wedstrijd werden alle spelers erop gewezen om iedereen te bedanken of te feliciteren met de wedstrijd. De scheidsrechters floten soepel, dat wil zeggen, kleine foutjes werden toegestaan en hierdoor konden ook de leerlingen die minder vaardig zijn in het basketbal toch leuk deelnemen. Fijn dat daar rekening mee wordt gehouden. Een klein puntje van kritiek, het wedstrijdschema was pas laat bekend. Gelukkig heeft dat verder geen grote gevolgen gehad voor het toernooi.

Hopelijk volgend jaar weer zo’n leuk toernooi!

Voor meer berichtgeving op het internet, zie links hieronder:

Website Flevomusketiers
Instagram Flevomusketiers