Schooljudo op de Albatros

Geplaatst op vrijdag 14 februari 2020

De afgelopen 4 weken hebben de kinderen van groep 3 tot en met groep 6 van de Albatros meegedaan aan schooljudo. Tijdens deze weken werd er 1 gymles per week besteed aan judo.

Deze lessen werden gegeven door een echte judotrainer: Ronald. En bij judo hoort een judopak, dus ook deze waren er in verschillende maten. Na het aantrekken van de pakken mochten de kinderen de zaal in, daar lag een echte judomat. Nadat de judoband zorgvuldig vastgemaakt was konden de kinderen van start.

Ronald heeft de kinderen veel geleerd over de judosport, met respect met elkaar omgaan, het groeten voor en na de les en het judo-en met elkaar. Tijdens de eerste les was het voor sommige kinderen best een beetje spannend. Niet iedereen is gewend om met elkaar te stoeien. Dit werd steeds gewoner voor de kinderen. We hebben met elkaar veel plezier gehad en geleerd hoe we elkaar een beetje kunnen helpen. Goed luisteren naar de uitleg van de meester en veel oefenen heeft ervoor gezorgd dat de kinderen nieuwe judotechnieken hebben geleerd.

Tijdens de laatste judoles mochten ouders komen kijken, er waren heel wat ouders die deze kans hebben aangegrepen. Voor de kinderen extra leuk natuurlijk, nu konden ze ook laten zien wat ze hadden geleerd. Deze laatste les was Arjen van judovereniging KIAI er ook bij. Deze vereniging is voor de kinderen in de buurt. Bij zowel KIAI als JVIJ (Lelystadse judoverenigingen) is er voor de kinderen eventueel een vervolg mogelijk. De kinderen kregen allemaal een mooi judodiploma mee naar huis. Heel erg verdiend, ze hebben heel hard gewerkt!

Naast het judo-en op de mat hebben de leerkrachten van betreffende groepen een waarde workshop gevolgd. Deze werd gegeven door niemand minder dan: Carlos, de winnaar van Expeditie Robinson 2017. De leerkrachten hebben geleerd hoe zij in de klas ook aandacht kunnen schenken aan de waardes waarmee Schooljudo werkt. Middels een digitale leeromgeving kunnen zij dit in de klas ook inzetten.

Al met al een mooi project, waarin de kinderen een mooie ervaring hebben opgedaan met judo en het daarnaast een mooie aanvulling is op onze PBS en Kwink lesmethode in de klas. Waarbij het gaat om het aanleren en verbeteren van de sociale vaardigheden.