Schaatsen op het schoolplein van CBS Horizon en OBS de driemaster

Geplaatst op donderdag 6 februari 2020

De Elfstedentocht werd voor het laatst gereden in 1997. Helaas hebben we steeds minder strenge winters en lijkt er ieder jaar steeds minder ruimte te zijn om te schaatsen. Gelukkig zijn er nog oplossingen om kinderen de ervaring van het schaatsen te geven.


Ook dit jaar hebben we nog geen echte vorst gehad. Het beetje ijs dat we dit jaar hebben gezien, was niet dik genoeg om te kunnen schaatsen. CBS Horizon en OBS de driemaster hebben er samen voor gezorgd dat de leerlingen dit jaar wel konden schaatsen op schoolplein. De kunstbaan heeft beide scholen veel plezier opgeleverd. Door het aanbod schaatsen was het voor alle leeftijden mogelijk om te schaatsen. De minder ervaren schaatsers mochten gebruik maken van de dubbel ijzers, terwijl de ervaren schaatser gewoon op de enkele schaats kon. De kinderen stapte met een grote glimlach van de baan. Het was super om te zien dat er dit jaar op beide scholen dus toch is geschaatst!