Vuurtoren, Ichthus en Laetare samen naar Jumpsquare

Geplaatst op maandag 16 december 2019

Vrijdag 13 december zijn de Vuurtoren, de Ichthus en de Laetare samen naar Jumpsquare gegaan. Dit was een mooie afsluiting na een periode van springen tijdens de gymles. In de aanloop naar Jumpsquare hebben alle leerlingen kennis kunnen maken met verschillende vormen van springen, namelijk; trampoline springen, minitrampoline springen en springen op de Airtrack. 


Remon Jansen (vakleerkracht bewegingsonderwijs op de Ichthus en Vuurtoren) en Leon van der Veen (vakleerkracht op de Laetare) werken nauw samen om het bewegingsonderwijs in de Zuiderzeewijk optimaal vorm te geven. Door deze nauwe samenwerking is het idee ontstaan om een lessenreeks aan de slag te gaan met de verschillende vormen van springen.

De meest recente vorm van springen (Airtrack) is nu mogelijk omdat de Gemeente Lelystad heeft geïnvesteerd in Airtracks voor het onderwijs. Airtrack is een soort van opblaaskussen, maar dan zeer geavanceerd, die voornamelijk in de turnwereld wordt gebruikt. De Airtrack is eigenlijk een vernieuwde tumblingbaan. Op de Airtrack kunnen allerlei verschillende sprongen worden uitgevoerd, zoals salto’s, flik vlakken en nog veel meer. Er zijn ook allerlei extra mogelijkheden bij de Airtrack, zo kunnen er bijvoorbeeld opblaasbare hindernissen op de Airtrack geplaatst worden. Om een beter beeld over de airtrack te krijgen, kunt u de video hieronder bekijken.

Naast de Airtrack is er ook een grote trampoline en een minitrampoline beschikbaar in de gymzaal. De kinderen uit deze wijk krijgen 2 keer in de week gym. In de periode tussen de herfst- en de kerstvakantie hebben de kinderen elke gymles kunnen springen. Op deze manier werden de kinderen geïntroduceerd in het springen.

Sinds een aantal maanden is Jumpsquare geopend in Lelystad. Jumpsquare is een indoor trampolinepark. In het park zijn enorm veel trampolines waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Zo zijn er high performance trampolines (hier kun je extra hoog springen), is er een freestyle gedeelte (allemaal verschillende vormen trampolines, lang, vierkant, rechthoekig) met hoge blokken waar op en af gesprongen kan worden, is er een trefbal gedeelte waar het spel gespeeld kan worden in combinatie met trampolines en nog veel meer. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Jumpsquare.

Een aantal verschillende mogelijkheden in Jumpsquare Lelystad

Kinderen kunnen zelfstandig naar Jumpsquare. Veel kinderen zijn daar al een keer geweest, maar veel kinderen ook niet. Voor sommige kinderen was het bezoek een introductie, zij weten nu dat Jumpsquare een mooie gelegenheid is om lekker te kunnen sporten. Voor andere kinderen was het een mooie gelegenheid om hun geleerde kunsten te vertonen, maar ook om heel veel plezier te maken.

Mede dankzij Jumpsquare konden wij, Remon en ik, samen met de scholen deze afsluiting regelen. Jumpsquare heeft voor ons speciaal de deuren eerder geopend (vanaf 9 u) en heeft extra personeel ingezet. Daarnaast konden wij voor een gereduceerde prijs naar binnen en kregen alle kinderen gratis jumpsokken.

Alle leerlingen waren door ons ingedeeld in een rooster. Elke groep mocht een uur komen springen. De kinderen hebben hier enorm naar uitgekeken en het was ook een enorm succes. De kinderen hebben zich kostelijk vermaakt op alle verschillende trampolines en onderdelen. Sommige kinderen waren zelfs zo moe, dat ze nauwelijks meer naar school konden lopen of fietsen.

De kinderen hebben een fantastische afsluiting gehad van de springlessen in de gymzaal. Mede dankzij de samenwerking van de groepsleerkrachten en Jumpsquare is het een hele leuke dag geworden!

Omroep Flevoland is ook langs gekomen (super leuk). Zie hieronder het verslag.