Schoolhandbalweek 2019

Geplaatst op maandag 18 november 2019

Afgelopen week (de week van 4 t/m 8 november) is er weer door een hoop kinderen van de basisscholen in Lelystad een fantastisch handbaltoernooi gespeeld. Dit is georganiseerd door HVL zelf in samenwerking met de Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad en het Sportbedrijf.

De scholen konden meedoen in de leeftijdscategorieën van groep 5 & 6 en groep 7 & 8.

Op maandag 4 november is het toernooi met alle kinderen van de groepen 7 & 8 begonnen. Deze waren met vier teams van verschillende scholen. Ze hebben een hoop spannende wedstrijden gespeeld met een heleboel doelpunten. Uiteindelijk hebben alle vier de scholen een beker ontvangen, maar was er natuurlijk wel een top 3.

Op de derde plek is CBS de Ichthus geëindigd, op de tweede plek de Lispelballers van basisschool de Lispeltuut.

Met een gelijk aantal punten, maar een beter doelsaldo is OBS de Brink zelfs eerste geworden.

Door een laag aantal inschrijvingen van teams is door de organisatie gekozen om geen finalewedstrijden te spelen, maar direct op de maandag het toernooi af te sluiten. Dit was erg geslaagd!

Op dinsdag tot en met donderdag waren de poulewedstrijden voor de groepen 5 & 6. In totaal waren er wel zeven poules en alle nummers één en twee van de poule mochten vrijdag nog doorspelen op de finaledag.

Op de finaledag van 8 november speelden alle onderlinge nummers twee tegen elkaar en daarna ook alle onderlinge nummers één. Hierdoor hebben zijn nog een hoop extra wedstrijden gespeeld met een uiteindelijke winnaar per categorie. Team Driesprong 2 werd 1e bij alle plekken die tweede in de poule werden. Team Ichthus werd 1e bij alle plekken die eerste zijn geëindigd in de poule. Gefeliciteerd allemaal natuurlijk!

Vooral gaaf om te zien dat alle deelnemende teams zo sportief en gezellig meegespeeld hebben. De kinderen bedankten elkaar netjes na de wedstrijd en ook een coach of scheidsrechter werd daar niet bij vergeten.

De organisatie kan terugkijken op een ontzettend geslaagd en leuk toernooi met alle deelnemende teams. De kinderen, ouders en coaches waren erg sportief aan het meedoen en –helpen. We hopen volgend jaar weer op een hoop inschrijvingen van de scholen die al meededen en eventueel zelfs meerdere scholen.

Met sportieve groet,

De handbalorganisatie