Vakleerkracht bewegingsonderwijs op de Laetare

Geplaatst op maandag 4 november 2019

De Laetare heeft dit jaar gekozen om de gymles bij bijna alle groepen door de vakleerkracht bewegingsonderwijs te laten verzorgen. Vorig jaar mocht Martijn Campman bij een aantal groepen de lessen verzorgen, maar dit jaar is er een uitbreiding gekomen. De groepen 3 t/m 8 krijgen allemaal 2 keer in de week gymles. 


Wanneer je als vakleerkracht start op een nieuwe school, dan is dat wel even wennen. Niet alleen voor de kinderen en de collega’s op school, maar ook voor jou als vakleerkracht. De eerste uitdaging was vooral de namen leren… maar ook de kinderen. Wat kunnen ze op welk onderdeel en hoe zit de groep in elkaar, en je hebt natuurlijk veel meer vragen. Teveel om op te noemen.

De leerlingen hebben het volgens mij heel erg naar hun zin tijdens de gymles en ik ook. Er is nog wel werk aan de winkel, maar ik kan steeds meer genieten van wat de leerlingen doen tijdens de les. Hierdoor ontstaat meer ruimte om meer uitdagende onderdelen aan te bieden, maar ook om in gesprek te gaan met de leerlingen.

Op school mogen nu ook een aantal leerlingen op het YouTube kanaal van de vakgroep. De leerlingen van groep 7 en 8 die toestemming hebben van hun ouders, helpen bij het maken van instructievideo’s. Deze video’s worden vervolgens vertoond in de groep voor de gymles. Wanneer de leerlingen dan binnen komen is de instructietijd minimaal en kunnen de leerlingen snel aan de slag… althans, dat is de bedoeling.
Hieronder een voorbeeld:

Wel even een duimpje omhoog geven en abonneren!

 

Groeten meester Leon