Nationale Sportweek op OBS de Sluis

Geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019

Lelystad Haven – de nationale sportweek is niet onopgemerkt voorbij gegaan op basisschool de Sluis. Voor alle groepen is er een erg leuke activiteit geregeld die te maken had met sport en bewegen.

Tijdens de gymlessen van de onderbouw waren de ouders welkom om een kijkje te nemen in de lessen, ook veel ouders deden sportief mee. Het was 1 grote speeltuin; schommelen, klimmen, circus, mikken, stoeien en tikkertje. Voor het eindspel kwam de grote parachute tevoorschijn. We kijken terug op een geslaagde middag, dit is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Tijdens de gymlessen van de middenbouw kwam juf Sylvia een bootcamples verzorgen. Zij is lesgeefster bij FIT12 en geeft veel kinderen uit Lelystad les tijdens de lessen fitkids. Juf Sylvia had leuke spelletjes bedacht; een kaartenspel waarbij je burpees en in/outs moest maken, estafette, band flippen, touwtrekken, buikspier training en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Mochten kinderen het leuk vinden om vaker te bootcampen met juf Sylvia. Neem dan contact op met: info@fit12.nl

Op donderdag mochten de groepen 7&8 naar Jumpsquare. Jumpsquare is een trampolinepark in Lelystad en erg populair bij de jeugd uit Lelystad. We gingen op de fiets richting het park, helaas zat het weer niet mee, maar de kinderen hebben het keurig gedaan! Eenmaal daar kreeg iedereen een paar speciale sokken, echte jumpsokken zodat je niet snel uit kon glijden. Een drietal enthousiaste jumpmasters vertelden iets over henzelf, over het park en de regels. Vervolgens mochten de kinderen van OBS de Sluis zich uitleven in het park. We hebben enorm veel salto’s, backflips en mooie sprongen gezien. Ook bij de trapeze, het trefbalspel en bij de games waren continue kinderen aan het spelen. Na afloop kreeg iedereen een leuk tasje met een etui en een bon. We kijken terug op een geslaagde clinic en willen Jumpsquare nogmaals bedanken! Ook de ouders die mee hebben gefietst; heel erg bedankt!