DDDance in de gymles op de Zevenster

Geplaatst op maandag 30 september 2019

Ook dit jaar was DDDance studio weer aanwezig op de Zevenster in het kader van de nationale sportweek. DDDance is al meerdere malen op de Zevenster geweest om de leerlingen allerlei dansstijlen als popping, hiphop en breakdance aan te bieden.


Djio Sieberichs de dansleraar maakt er met de leerlingen altijd weer een groot feest van. Dansen is voor iedereen goed! Maar voor mensen met een beperking kan dansen nog een belangrijkere rol spelen. Zo kan dansen helpen bij het leren omgaan met anderen. Dansen geeft zelfvertrouwen, maakt fit, vergroot zelfredzaamheid en zorgt voor sociale contacten.

De leerlingen kunnen goed mee in de beweging en beleven er iedere keer weer heel veel plezier aan. Sporten is voor veel mensen vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking is dat niet altijd zo! Er zijn niet veel verenigingen die speciaal sport aanbieden voor de leerlingen van de Zevenster. Naar aanleiding van een eerder bezoek van DDDance op de Zevenster is er een groep dansers ontstaan. DDDance heeft deze leerlingen een plek gegeven binnen de dansschool. De groep inmiddels 14 leerlingen rijk doen ook mee met de grote voorstelling van de dansschool. Het deelnemen aan zo een grote productie is natuurlijk een hele belevenis voor de leerlingen.

Natascha Pruijs
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
Zevenster