Optimist on Tour met de Grundel

Geplaatst op woensdag 11 september 2019

Het rondreizende watersportevenement Optimist on Tour meerde vorige week woensdag tot en met afgelopen zondag voor de vijfde keer aan in de Bataviahaven in Lelystad tijdens de HISWA te water.

Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs konden de kinderen kennismaken met verschillende watersporten, zoals bijvoorbeeld zeilen in een Optimist of kanovaren. Daarnaast gingen ze als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium.

Groep 5/6 en groep 8 van Basisschool de Grundel hebben mee gedaan aan dit te gekke evenement. Drie leerlingen uit groep 5/6 hebben een verslag geschreven over het avontuur, veel lees plezier!

“De Optimist on Tour was heel leuk. We gingen kanoën, suppen en kregen les op een grote boot. Op het schip zagen we: een wc, het roer, een gps, een douche, keuken, een hijskraan, een reddingsboot en een kletskamer. We moesten van de kapitein achteruit lopen op de trap, omdat we anders zouden vallen.
Het kanoën was best moeilijk, veel kinderen kwamen vast te zitten. Sommige kinderen vonden het makkelijk, maar het was erg leuk! De kinderen zonder zwemdiploma mochten op de Niemand wilde uiteindelijk suppen, omdat je makkelijk in het water kon vallen. Het water was erg koud. 

We gingen experimentjes doen en daar het 10 uurtje eten en drinken. We gingen met de fiets heen en terug. We mochten aan een haaientand voelen van de kapitein. Hij vertelde ons een verhaal op het schip. Het was af en toe zon en af en toe regen. Bij de experimenten konden we schuilen onder een afdak, maar het was wel koud en nat! We hebben ons vermaakt.
Groep 8 was ook bij de Optimist on Tour. Daan viel in het water, maar gelukkig was hij van groep 8 en niet van groep 5/6. Toen zijn we terug gefietst naar school, we zagen een regenboog onderweg. Op school hebben we gegeten en gedronken.

Geschreven door Quinty, Nova en Jalila”

Met vriendelijke groet namens groep 5/6 en groep 8 van Basisschool de Grundel

Meester Jasper
Vakleerkracht Bewegingsonderwijs