Watersportdag Lepelaar

Geplaatst op woensdag 26 juni 2019

Vrijdagochtend 14 juni gingen de leerlingen van groep 7 van de Lepelaar naar Het Bovenwater i.v.m. een watersportdag. Daar aangekomen kregen ze eerst een kort welkomstpraatje bij de zeilvereniging.

Na dit welkomstpraatje begonnen de kinderen van de Lepelaar met surfen. Bij surfschool Paradiso kregen de leerling een wetsuit (surfpak) aan. Een wetsuit zorgt ervoor dat er een laagje water tussen jouw huid en het pak komt, dit water wordt warm door jouw eigen lichaamstemperatuur en daardoor hou jij jezelf warm in dit pak.

Op het strand kregen de leerlingen eerst nog wat instructie over o.a. hoe je nou het beste op de surfplank kunt staan en hoe je de giek moet vasthouden. Ook leerden ze de windrichting bepalen. Na deze instructie mochten ze in 2 tallen het water op met een surfplank. Uiteraard vielen er een paar in het water, maar dat hoort erbij en dat mocht de pret zeker niet drukken. De leerlingen hadden zichtbaar plezier.

Halverwege de ochtend gingen de leerlingen zeilen. Het duurde iets langer, voordat we konden starten, doordat een motor van 1 van de 2 motorboten het had begeven. Maar op zich kwam het qua weer eigenlijk best goed uit. Het regende namelijk behoorlijk op het moment dat wij in de kantine van de zeilvereniging aan het wachten waren. Toen wij aan de beurt waren om te zeilen, begon zelfs de zon een beetje te schijnen.

Op de steiger kregen de leerlingen te zien waarom een zwaard onderaan de boot zo belangrijk is. Daarna gingen de leerlingen met z’n tweeën in een kleine zeilboot. De leerlingen moesten eerst de haven uit roeien. Bij de opening van de haven richting de grote plas, kregen de tweetallen een klein zeil. Dit moest één van de twee leerlingen vasthouden en de andere moest zo gaan zitten dat je een goed overzicht had en overal netjes heen kon sturen met het roer. Het was wel even wennen dat zo’n roer op een boot precies tegengesteld werkt.

Na afloop kregen alle leerlingen nog een zonnebril en een flyer mee. Het was een zeer geslaagde ochtend. Ook voor de leerlingen die geen zwemdiploma hadden. Zij gingen op een reuze skelter rondrijden, midgetgolfen en waterfietsen.