Schoolvoetbaltoernooi Meander

Geplaatst op dinsdag 16 april 2019

Het toernooi waar alle kinderen uit groep 8 naar uit hebben gekeken heeft weer plaatsgevonden. Met veel enthousiasme en inzet hebben de kinderen de poulefase overleefd. De jongens spelen in de 8 tegen 8 poule met kans op de regiofinale. De meiden ook in de 8 tegen 8 poule. Dit is een nieuwe opzet vanuit de KNVB om het voetbal te stimuleren. Meer voetbal en meer plezier in het spel. Na de poulefase gingen beide teams door naar de finalepoule. Zowel de meiden als de jongens waren als tweede in de poule geëindigd. Met mooi samenspel en een paar mooie individuele acties onderscheiden de teams zich van de andere scholen.

De finalepoules werden met het zelfde resultaat doorlopen. Beide teams werden tweede in de poule. Als resultaat gingen beide teams door naar de halve finale. Deze werden gespeeld op woensdag 10 april. Om 18.00 uur mochten de beide teams tegelijkertijd aantreden. De avond was koud en guur. Een snijdende oostenwind ging over de velden. Een laaghangende zon hing als een grote gele bal over de velden. Zou die zon nog een factor gaan spelen in het toernooi??

De meiden mochten de eerste wedstrijd tegen de Tjotter spelen. Eerder dit toernooi hadden ze ook tegen elkaar gespeeld. De Tjotter kwam als winnaar uit de bus. Het spel tijdens de halve finale golfde op en neer. Bij beide teams waren en weinig kansen en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. En toen was daar ineens een zondagsschot zoals ze dat zo mooi noemen. Onze keeper Kim stond helemaal klaar om de bal tegen te houden. De bal stuitert via de grond omhoog door een graspolletje, Kim kijkt omhoog en kijkt vol in de zon. Helemaal verblind ziet Kim de bal niet meer en deze vliegt over haar heen het doel in. Dit was tegen het einde van de speeltijd aan. De Meander meiden probeerde het nog wel maar het mocht niet meer baten. Nu nog één wedstrijd om plek 3.

De bronzen wedstrijd was begonnen. Wat was het koud en wat zijn de meiden van de Meander toch een bikkels. De ouders aan de kant en vooral juf Saskia veranderde bijna in een ijsblokje. Gelukkig mocht ze mijn handschoenen lenen om warm te blijven. De Meander meiden speelden tegen de Schakel. Vanaf minuut 1 hadden ze het veldoverwicht. De Schakel kon alleen maar tegenhouden. Als de Schakel toch door kwam stond daar onze verdediging als een huis. De keeper hoefde telkens niet in actie te komen. En daar was ineens Caitlin die door de verdediging heen slalomde. Oog in oog met de keeper van de Schakel ronde zij koelbloedig af. Meander 1 en de Schakel 0. Nog 5 minuten te spelen. Op links ging Meintje er telkens met de bal er vandoor maar de verdediging van de Schakel stond als een huis. Ineens schoot de bal door en moest Kim in actie komen. Alle ouders aan de kant hielden hun hart vast. Maar Kim pakte de bal en schoot hem weer het veld in. Gevaar geweken. En daar was het eindsignaal van de scheidsrechter! Derde! Goed gedaan meiden..

De jongens mochten de eerste wedstrijd tegen de Driemaster spelen. Zij hadden in de poulewedstrijd al tegen hun gespeeld. Die wedstrijd was in een gelijkspel geëindigd. Vanaf de eerste minuut legden die jongens van beide teams een mooi spel op de mat. Het spel golfde ook bij deze wedstrijd op en neer. Daar was ineens Njordy die aan de aandacht van de verdedigers was ontsnapt. Heel mooi ronde hij af. 1-0 voor de Meander. Ook bij deze wedstrijd was het super koud. Aan de spelers was dat niet te zien. Die gingen er vol voor. Onze keeper Floor pakte de ene na de andere bal. Na een mooie uittrap moesten we toch vissen. De bal werd namelijk direct na de uittrap op de slof genomen en de bal vloog over alles en iedereen heen. Wat een mooi doelpunt. Iedereen stond te klappen, zou hij ooit nog zo’n doelpunt maken?? 1-1. Bij de Driemaster hadden ze een paar snelle aanvallers en die braken ook door de verdediging heen. Floor had ook bij deze aanval geen kans. 1-2. De koppies gingen wat hangen. De coach Henk spoorde de Meander jongens nog even aan. Nog 1 minuut. Zou het nog kunnen? Een voorzet vanaf rechts en een kopbal! Jaaaaaaa doelpunt. Wederom Njordy scoort met zijn hoofd. 2-2, penalty’s.

Wat een spanning. Iedereen om het doel heen waar de strafschoppen werden genomen. Floor stond er helemaal klaar voor. Na 5 strafschoppen stond het 3-3. Dus daarna elk een strafschop om de beurt. Wie gaat dit winnen. Na 8 strafschoppen stond het nog steeds gelijk. Toen kwam het moment van Floor. De bal gestopt, als wij de laatste strafschop scoren dan zijn wij door. Alleen Jeremy moest nog een strafschop nemen. Hij had dat helemaal niet verwacht. Stond te kijken met zijn rugzak om. “kom op Jeremy je moet een strafschop nemen”!! Snel zijn tas op de rond gegooid en daar stond hij. Als hij scoort dan is daar de finale. Hij neemt een grote hap lucht en kijkt naar de bal. Alles om hem heen ziet en hoort hij niet meer. Alleen de bal ziet hij en die moet in het net. Daar komt zijn aanloop. Bam, doelpunt!! Finale. Wat een pret en wat een top prestatie!!

De finale! Vanuit de kleedkamer komen de teams als echte gladiatoren het veld op. Onder luid applaus lopen de jongens van de Meander trots het veld op. De teams van de Meander en de Helmstok wensen elkaar een fijne wedstrijd en los! Wat een mooi spel. Mooie combinaties laten de jongens van de Meander zien. Zelfs een hakje! Binnen 5 minuten staan we voor met 1-0. Na een mooie aanval via veel schijven scoort Njordy, onze spits. Na weer een mooi een tweetje van Njordy en Fenn, scoort Njordy weer. 2-0. Dit kan toch niet meer fout gaan?! Nog maar een paar minuten te gaan. Ineens denkt de keeper van de Helmstok, ik slalom even tussen alles en iedereen door en daarna geeft hij ook de beslissende pass waaruit gescoord wordt. 2-1. Met spanning wacht iedereen op het eindsignaal van de scheidsrechter. En yes, gewonnen. Het feest wordt gevierd met alles en iedereen. De meiden erbij die net klaar waren en bleven kijken. Ook de ouders en de kinderen van Meander west deden mee in de feestvreugde.

Wat een mooie prestatie. Nog nooit had de Meander het toernooi gewonnen. Wat leuk en wat een mooi sportief toernooi. Ik heb genoten van de inzet en de samenwerking die zowel bij de jongens als de meiden vertoond werd. Top gedaan!!

Meester Mark.