Stichting SchOOL Dodgeballtoernooi

Geplaatst op zondag 24 maart 2019

Vrijdag middag 22 maart was het dan eindelijk zover. Leerkrachten van Stichting SchOOL scholen mochten hun frustraties er letterlijk en figuurlijk uit gooien tijdens de 3e editie van het Stichting SchOOL dodgeball toernooi. De toernooi organisatie kende een ietwat andere samenstelling dan de voorgaande twee edities maar dat mocht de pret niet drukken. Gymmeester Micha kon prima de plek van de energieke Laura van Velzen invullen en toonde zich een ware spreekmeester. Laura van Velzen hoopt volgend jaar weer aanwezig te zijn waardoor de organisatie de kans loopt wat te worden uitgebreid. Iedereen is van harte welkom natuurlijk.

Al wekenlang werd er door de vakleerkrachten getrokken aan de collega’s en werd er via de wandelgangen en formele kanalen geronseld om per school een team op poten te krijgen. Ook dit jaar lukte dat niet helemaal, we blijven toch hopen op een uitbreiding naar meer poules dan 2.

Met een bezetting van 10 teams waarvan 2 teams vanuit de Warande kon er ook dit jaar gestart worden met 2 poules. Het wedstrijd schema moest op het laatste moment worden aangepast vanwege een verlate en onverwachte afmelding en een vooraf niet meegenomen wijziging.

Thema van dit jaar waren de jaren ’80. Hadden we dat vorig jaar niet ook al? Ja dat klopt, de organisatie moet nog veel leren:). De geluiden voor een nieuw thema zijn opgemerkt en zullen worden opgepakt net als voorstellen voor een andersoortig toernooi. We gaan er mee aan de gang.

De entree van het Stichting SchOOL team deed wat stof opwaaien. Waren dat nu de mensen van het bestuursbureau? Oer geluiden en onfrisse tronies, dat mocht toch geen team heten………Het was niet moeilijk te raden waar de prijs voor het best geklede team heen ging, idd, het Stichting SchOOL team.

De strijd om de wisselbeker ging om 16.00 uur van start nadat Meester Micha duidelijk de regels had doorgenomen en de teams hun plek hadden ingenomen. Met een speeltijd van 5 minuten konden er meerdere wedstrijden worden gespeeld en konden er veel punten worden verdiend. Een team wegspelen betekende 10 punten en hield je bij het fluitsignaal nog spelers over in het veld dan telden die allemaal per speler voor 1 punt extra. De Tjalk, winnaar van vorig jaar was weer in een sterke bezetting naar dit toernooi gekomen en heeft een van de spelers met de snelste armen van het toernooi in het team.

Soms zijn de ballen gewoon niet te volgen en is het enige wat je ziet een flits. De Triangel, onder aanvoering van de hondsfanatieke Joop, was gebrand op het terugpakken van de titel. Al snel werd duidelijk dat het geen gemakkelijke taak zou blijken. De ogenschijnlijk tegenvallende 5e plek in de poule werd na herberekening van de punten en het bekijken van de scores toch opgewaardeerd naar plek 3.

De Warande had zich, zoals al eerder gezegd opgegeven met 2 teams en had gymmeester Jorn in de gelederen die, met een even snelle arm als de Flash van de Tjalk, er met zijn team voor zorgde dat zij op de eerste plek in de poule terecht kwamen. In de andere poule was de strijd spannender. Het ging om de Lepelaar en de Meander. Beiden kwamen met een punten totaal van 91 uit op een gedeelde eerste plek. Er moest dus een beslissingswedstrijd aan te pas komen om duidelijk te maken wie er doorging naar de finale. De Lepelaar trok aan het langste eind waarbij de vangbal van meester Berton het meest memorabele moment van de wedstrijd was. Meester Mark had meester Berton voor de kill op de grond liggen en wilde ingehouden meester Berton afgooien. Deze herstelde zich wonderbaarlijk snel van zijn struikelpartij en kreeg het voor elkaar de bal toch te vangen. Lepelaar gered en meester Mark af. De Meander was een sportieve tegenstander en had respect voor deze actie.

In de finale moest de Lepelaar het echter afleggen tegen het team van de Warande die de derde naam wordt op de wisselbokaal.

Meester Jorn droeg in zijn speech de beker op aan de man die nog nooit in zijn leven een prijs had gewonnen, meester Gijs. Dolgelukkig en met een op een traan lijkende druppel bij zijn oog keerde meester Gijs richting zijn team en kon het feest beginnen. Bitterballen en drankjes stonden klaar in de kantine die gelukkig toch iets eerder open ging dan de afgesproken 18.00 uur.

Team Warande

Nog snel even de Airtrack en de materialen opruimen waarna de organisatie ook kon plaatsnemen voor een drankje en een hapje. Wederom kon er gesproken worden van een succesvol evenement. Bedankt collega’s voor de inzet, jullie fanatisme en sportiviteit. Het maakt het organiseren van dit toernooi erg leuk. Mochten er nog suggesties zijn dan kunnen jullie die altijd kwijt aan de vakleerkracht, deze speelt ze dan door aan de organisatie.

Op naar volgend schooljaar!