Nieuwe gymmeester op de Albatros?

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019

In dit bericht over onze school wil ik jullie graag voorstellen aan Tim. Een vrolijke, sportieve jongen die in groep 8 zit. Tim helpt mij twee keer per week tijdens de gymlessen van groep 1 en groep 3 en dat doet hij met veel overgave. Bij Tim zit het bewegen in zijn bloed. Tijdens zijn eigen gymlessen lukte het al een tijd niet meer om met plezier deel te nemen.

Na de lunchpauze lopen we altijd gezamenlijk naar de gymzaal. Lees: 10 minuten voordat mijn lunchpauze eindigt, meldt Tim zich al bij mij omdat we natuurlijk wel op tijd bij de gymzaal moeten zijn. Deze staat bij ons niet direct naast school. Maar zo’n wandelingetje kent ook zo zijn voordelen. In een aantal weken heb ik hem beter leren kennen dan in 7 jaar tijd. Hij houdt niet van snoep (ook geen pepernoten), wel van koken en kookt regelmatig voor zijn familie, hij heeft een eigen website (verkoop van fruit) waarvoor hij dan samen met een vriend vers fruit gaat plukken uit de bomen en hij is heel handig met computers.

Ik vind het erg leuk om hem op een hele andere manier te leren kennen. Maar nu terug naar de gymlessen. Ik kan wel vertellen dat ik zie dat Tim erg geniet van zijn nieuwe rol en dat hij hier erg van opleeft.  Maar hoe ervaart hij zijn gymlessen nu zelf? Hieronder volgt een kort interview met Tim.

Wat vind je leuk om te doen tijdens de gymlessen?

Ik houd niet van niks doen, dus als ik maar iets kan doen. Die touwen hoger en lager doen vind ik erg leuk om te doen. Ik weet nu zelf hoe ik dat moet doen. Ook vind ik het leuk om kinderen te helpen als ze iets moeilijk vinden, ik doe het vaak voor en geef ze tips.

Het allerleukste vind ik dat kinderen op het schoolplein naar me roepen: heej gymmeester Tim!

Leer je veel tijdens deze gymlessen?

Ehm … ja ik vind het best moeilijk om samen met andere kinderen te werken. Bij de gymlessen leer ik hoe ik met jonge kinderen kan werken. Ik denk ook na over wat ik wil worden.

Wat vind je van de groepen?

Ik vind vooral groep 1 heel leuk. Groep 3 vind ik wel druk. Meestal luisteren de kinderen wel. En anders ga ik naar de juf.

Wat doe je zoal tijdens deze gymlessen?

Ik mag de kinderen ophalen uit de kleedkamer, op de blokken klappen als we gaan wisselen, voorbeelden geven van de spellen, helpen als ze iets moeilijk vinden, groepjes doorwisselen.

Waar ben je trots op?

Het gymmeester zelf zijn. Dat ik de enigste ben die dit mag doen.

Naast ICT op school (lees computers uit elkaar halen en repareren) heeft hij een nieuwe favoriete bezigheid erbij. Namelijk het begeleiden van kinderen tijdens de gymles. En het belangrijkste van alles, hij heeft weer plezier teruggevonden in de gymlessen. Geweldig Tim, ik ben ook erg trots op jou!

Groetjes,

Janna en Tim