Klimmen op klimwand op OBS de Tjalk

Geplaatst op woensdag 13 februari 2019

 

Klimcursus groep 8 2019

In de maand januari hebben de leerlingen uit groep 8 op vrijdagmiddag getracht hun klimvaardigheidsbewijs te behalen. Het was hard werken, maar met een mooi resultaat. Vertrouwen in eigen kunnen, de vaardigheid om een ander verantwoord te helpen aan de klimmuur, verschillende technieken en natuurlijk de mogelijkheid om je in te schrijven voor hulp tijdens de klimlessen. Deze lessen zijn inmiddels al begonnen en het loopt fantastisch. Wel het advies om uw kind gymschoenen mee te geven, dat maakt het muurklimmen aangenamer. Een fotoverslagje van de klimcursus vindt u via deze link:

https://www.daltontjalklelystad.nl/2019/01/25/klimcursus-groep-8-2/

 

Klimlessen groep 1 t/m 7 2019

In de maand februari mochten de kinderen tijdens de gymlessen onder begeleiding van onze groep 8 toppers genieten van het muurklimmen. Muurklimmen is een activiteit waarbij samenwerking, verantwoordelijkheid en vertrouwen hoog in het vaandel staan. Vele kinderen lieten zien over een mooie dosis zelfvertrouwen, alsmede doorzettingsvermogen en de wil om te leren te beschikken. Tijdens het muurklimmen ging heel veel aandacht uit naar techniek, communicatie, vaardigheid en uitdaging. Voor de jongste groepen was kennismaking uiteraard voldoende om een fantastische beleving te creëren. De groep 8 toppers l

 

ieten zien dat zij hun klimvaardigheidsbewijs absoluut terecht hadden behaald tijdens de klimcursus. Via deze weg wil ik ze nogmaals bedanken voor deze hele bijzondere weken! Een fotoverslagje per bouw vindt u via deze links:

Groep 1-2: https://www.daltontjalklelystad.nl/2019/02/11/klimlessen-groep-1-2/

Groep 3-4-5: https://www.daltontjalklelystad.nl/2019/02/11/klimlessen-groep-3-4-5/

Groep 6-7-8: https://www.daltontjalklelystad.nl/2019/02/11/klimlessen-groep-6-7-8/

 

Groeten Meester Micha
Vakleerkracht bewegingsonderwijs op OBS de Tjalk