Verslag school basketbaltoernooi Meander

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019

Voor de kerstvakantie ontvingen wij de uitnodiging om voor het tweede jaar op rij mee te doen aan het school basketbaltoernooi georganiseerd door de Flevo Musketiers http://www.flevomusketiers.nl.

Vorig jaar hadden wij 5 teams met enthousiaste kinderen die meededen. Dit jaar waren de inschrijvingen nog beter dan vorig jaar. In totaal 6 teams konden wij samenstellen. Daarnaast hadden we ook een aantal enthousiaste ouders die graag als coach wilden aantreden. Drie teams van Meander oost en drie teams van Meander west.


Op maandag 4 februari waren eerst de kinderen van Meander oost aan de beurt. Wat speelden ze goed en wat een mooie aanmoedigingen vanaf de kant. Gaaf om te zien dat er goed samen gespeeld werd en dat iedereen aan bod kwam. Veel doelpunten en veel rode wangen aan het eind van de dag. Al met al erg goed gedaan en wat een plezier gehad. Uiteindelijk waren er twee teams door naar de finale rondes op de woensdag.

Op dinsdag 5 februari waren de kinderen van Meander west aan de beurt. Op deze dag gebeurde er iets leuks en bijzonders. Een echte teamsfeer en een mooie individuele prestatie van één van de kinderen. Tussen de wedstrijden door werd er een shoot out wedstrijd gespeeld waar alle kinderen aan mee konden doen. Na veel doelpunten bleven er van alle kinderen 5 over die de finale gingen spelen. Onze speler van de Meander werd met de schoten die hij maakte steeds fanatieker en fanatieker. Daarbij had hij de steun van de ouders en de kinderen uit zijn groep en die van groep 7. Samen vormden zij een blauw front en wisten ze telkens weer de bal erin te krijgen. Twan met zijn fabelachtige miktechniek en zijn supporters met hun aanmoedigingen. En ja hoor! Twan wint. Wat een gave prestatie en wat een leuke gezamenlijke sfeer en activiteit! Aan het einde van de dag was er één team door naar de finale ronde.

Op woensdag 6 februari druppelde onze blauwe toppers de zaal van de Rietlanden binnen. De één erg ontspannen, de ander juist heel erg gespannen. Na een super leuke gezamenlijke warming up gegeven door Linda, die het basketbaltoernooi nieuw leven heeft ingeblazen, konden de wedstrijden beginnen. Met wisselend succes werd het duidelijk dat er één team van de Meander door was naar de halve finale. Aan de ene kant veel blijdschap, maar ook erg grote teleurstelling door het missen van de halve finales. De twee teams die niet doorgingen konden met hun borst vooruit het toernooi verlaten. Net als de andere teams van de Meander heb ik genoten van hun samenspel. Super gedaan!!

Dan de halve finale tegen de Sluis. Met mooi spel werd de Sluis opzijgezet en kon de Meander zich gaan opmaken voor de finale tegen de Boeier, die met heel mooi spel de Wingerd had verslagen. De kinderen van de Meander konden hun borst nat gaan maken, want er werd eerder op de dag verloren van dit team. De coach gaf de laatste peptalk en de wedstrijd was begonnen. De spanning was te snijden en wat werd er leuk gespeeld door beide teams. Mooi samenspel en mooie acties. Links en rechts van mij was de spanning voelbaar bij de ouders, opa en oma’s en de klasgenoten. Samen moedigden we ze aan. Met nog 40 seconden op de teller stond de Meander 1 punt voor. Toen stond de Boeier op en wisten ze door de sterke verdediging heen te breken. Gelijk! Nog 10 seconden. Een buzzerbeater werd geprobeerd. We hielden onze adem in. Helaas net mis, verlengen. Linda van de organisatie gaf aan, 4 minuten extra. En los. Meteen 2 doelpunten voor de Meander. Deze achterstand kon de Boeier toch niet meer goed maken?? “Dit is niet goed voor mij hart”, hoorde ik links va mij. Pfffff daar had ik ook last van! De Boeier kwam knap terug, maar telkens als zij scoorden deed de Meander dat ook. Eindsignaal. Er werd gekeken naar elkaar, hebben we nou gewonnen?? Linda nam het woord. Meander winnaar van het toernooi 2019!! Een super mooie wisselbokaal ging mee naar de Meander. Wat een gave prestatie!

Alle kinderen die mee hebben gedaan, super bedankt voor jullie inzet en enthousiasme. Alle coaches super dat jullie de kinderen wilden coachen. Zonder deze hulp kunnen we niet meedoen! Dank daarvoor. Alle supporters, super dat jullie de kinderen hebben aangemoedigd. Ook de organisatie, bedankt voor het super leuke en goed georganiseerde toernooi. Volgend jaar zijn we er weer bij.

Dit jaar is groep 8 nog aan de beurt bij het voetbaltoernooi en de kinderen van groep 3 en 4 daarna bij het korfbaltoernooi.

 

Meester Mark.