School basketbaltoernooi 2019

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019

Dit jaar is er weer een school basketbaltoernooi georganiseerd door de basketbalvereniging Flevo Musketiers in samenwerking met de vakgroep bewegingsonderwijs Lelystad en het Sportbedrijf Lelystad. Het toernooi vond afgelopen 4, 5 en  6 februari plaats en alle basisscholen binnen Lelystad konden deelnemen. Het toernooi werd georganiseerd voor de groepen 6 en 7, met als doel om de kinderen kennis te laten maken met deze sport. 


Ten opzichte van vorig jaar deden er nu heel veel teams mee aan het toernooi. Er waren maar liefst 6 poules met elk 5 teams. Naast de kennismaking met deze mooie actieve sport en een paar plezierige sportieve middagen, konden de teams ook een grote wisselbeker winnen.
De sfeer was erg positief. De aanwezige ouders en andere supporters in de zaal en op de tribune moedigden de teams op een hele sportieve wijze aan.

Het toernooi vond plaats in 3 dagen, waarvan de derde dag gereserveerd was voor de finales. Elke 2 beste teams van de poules konden zich voor deze finaledag plaatsen. Na een zeer spannende finale wedstrijd tussen de Boeier en de Meander, is uiteindelijk de Meander (zie teamfoto hiernaast) er vandoor gegaan met de grote wisselbeker. Die krijgt vast een mooi plekje binnen de school!

Er werd zeer leuk en sportief gespeeld door de deelnemers. Sommige wedstrijden waren spannend doordat de teams erg aan elkaar gewaagd waren. Er werd veel overgespeeld en de wedstrijden werden begeleid door echte basketbal scheidsrechters. Mede hierdoor verliepen de wedstrijden erg soepel.

Doordat er een strak wedstrijdschema werd gehanteerd, was de wachttijd minimaal. Wanneer de teams wel even moesten wachten, was er nog van alles te doen. Zo konden kinderen extra oefenen en konden actieve ouders, broertjes en zusjes ook even lekker basketballen en met ballen spelen.

Naast het toernooi werd er ook een shoot-out wedstrijd gehouden. Dit is een wedstrijd wie het beste kan mikken op de basket. Hier konden alle kinderen aan deelnemen.

Al met al een heel leuk, sportief en positief schoolsporttoernooi! Een mooie toevoeging op de bestaande toernooien binnen Lelystad. Wellicht, door het succes van dit jaar en vorig, doen er volgend jaar nog meer teams en scholen mee aan het toernooi!

Het toernooi is mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers en een aantal sponsoren. Zij hebben hier veel tijd in gestoken! Vanuit de vereniging, voornamelijk Linda Visser, vanuit onze eigen vakgroep, Steven Koorneef en Marlinde Memelink en vanuit het Sportbedrijf Lelystad, Patrick Boelhouwer.

Namens de vakgroep (en alle deelnemers) bedankt voor jullie inzet!

Mocht je basketbal heel leuk vinden en vaker willen doen, dan kun je je opgeven via: tc@flevomusketiers.nl of via de website van de Flevomusketiers.