Pietengym op OBS de Driemaster

Geplaatst op maandag 10 december 2018

Afgelopen week hebben we de jaarlijkse pietengym lessen weer gedaan op de Driemaster. En o wat kijken de kinderen hier naar uit. Ik had ’s morgens vroeg samen met een stagiaire de gehele zaal vol gezet met allerlei leuke en uitdagende onderdelen. Een heel parscours van de ene kant naar de andere kant van de gymzaal. Klimmen, zwaaien, balanceren en klauterend naar de overkant van de zaal zien te komen zonder de grond te raken. En dan ook nog aan het einde van het parcours een cadeautje door de schoorsteen gooien. Voor ieder kind mogelijkheden dit op zijn eigen niveau te doen. Maar als ik zag hoeveel kinderen er over het hoogste punt van ‘’het huis’’ durfden te klimmen, knap hoor.

Verder was er nog de dunkpiet. Via de minitrampoline een bal in de basket dunken. Dit vinden ze super gaaf om te doen. En bij de bovenbouw groepen was het een uitdaging om dit met een groepje te doen, waarbij samenwerken en timen heel belangrijk was. Daarnaast moet een Piet natuurlijk ook heel sterk en fit zijn. Bij dit onderdeel moesten de kinderen met een dobbelsteen gooien en bij het cijfer dat ze gooiden hoorde een opdracht. Planken, opdrukken, touwtje springen, sit-ups, het kon ze niet gek genoeg. En fanatiek dat ze ermee waren. En dit allemaal met gezellige pietenmuziek erbij. Verder hadden we nog de stoomboot als schommel en konden de kinderen balanceren op de ton.

Aan het einde van de les ontvingen de kinderen uit groep 3 t/m 5 hun pietendiploma. Onder het genot van het eten van heerlijke pepernoten werd deze uitgereikt.

Wat een feest was het weer. De kinderen verlieten met een voldaan gevoel de gymzaal. Op naar volgend jaar😊

Met sportieve groet,

Ricardo van de Pol
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
OBS de Driemaster