Projectweek gezonde leefstijl

Geplaatst op dinsdag 13 november 2018

‘Uit onderzoek blijkt dat kinderen die voldoende bewegen en gezond eten en drinken zich beter voelen. Ook weten we hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor de ontwikkeling en schoolprestaties van een kind’ (PO Raad, 2018). Wij als Driestromenland vinden het daarom ook zeker belangrijk dat de gezondheid een centrale plek heeft binnen de school. Daarom is er een projectweek ontwikkeld waarbij de kinderen door middel van verschillende activiteiten kennis maken met gezondheid. Zo kregen groep 1 en 2 een rondleiding in het gezondheidscentrum Waterwijk. Waar de kinderen in kleine groepjes allerlei dingen mochten ontdekken. Groep 3 t/m 8 kregen een bootcamp les in de gymzaal. Juf Filja, van Fit12 had voor de kinderen een leuke en leerzame les voorbereid. Zo stond er midden in de zaal een grote band die ze moesten ‘flippen’, een groot touw waarmee ze konden touwtrekken en hebben ze verschillende fitnessvormen geleerd. Bootcamp is een fitnessvorm die vanuit de functionele fitheid is ontstaan. Die functionele fitheid zie je vooral terug is stormbanen die vanuit het leger komen (van Cuijk, Holterman, & Hettinga, 2013). Naast het bezoek aan het gezondheidscentrum en de kennismaking met bootcamp in de gymzaal, zijn er ook andere leuke activiteiten geweest om de projectweek compleet te maken. Zoals smaaklessen, huisartslessen, en een les ‘energie balans’. We hebben deze week gezamenlijk afgesloten op 5 november. Elke groep heeft een leuke presentatie voorbereid over de projectweek.  Na een gezonde hap is de project week dan tot een einde gekomen. We willen alle kinderen en betrokkenen bedanken. We hebben er van genoten!