Studiedag speciaal onderwijs

Geplaatst op woensdag 19 september 2018

Woensdag 14 november 2018 zal de studiedag bewegingsonderwijs cluster 4 weer georganiseerd worden. Dit jaar heeft onderwijsgroep Eduvier de deuren van VSO de Rede te Lelystad opengesteld voor onze jaarlijkse bijeenkomst.


De dag wordt gestart met een inleiding van Ivo Dokman:

‘’In deze presentatie gaan we op een praktische wijze aan de slag met hoe onderlinge beïnvloeding werkt tussen leerlingen in de groep en in de interactie met jou als leraar.  Als individu heb je namelijk  invloed op het gedrag van de groep, maar de groep heeft ook invloed op het gedrag van jou als individu. Maar hoe werkt dat dan? Hoe krijg je zicht en vat op de dynamiek? Hoe stuur je bij of kan je preventief al rekening houden met deze dynamiek? Wat vraagt dat dan van jou als leraar en in de onderlinge samenwerking met collega’s? Dat is immers ook een groep en die kent ook een dynamiek. Deze vragen en meer komen aan bod en worden, op een praktisch toepasbare wijze, gekoppeld aan theorie vanuit de communicatiewetenschappen, psychologie en sociologie’’

 

Workshops:
Bekende en ook onbekende workshops worden aangeboden tijdens deze dag. Burnergames en Groepsdynamica werden vorig jaar hoog aangeschreven en komen ook dit jaar weer met vernieuwde inzichten en spellen aan bod.

Nieuwe workshops als: Achery Attack, Danstermind, Over de beweegangst heen, en andere workshops doen hun intrede.

 

Inschrijving voor de studiedag is nu mogelijk!
In het digitale inschrijfformulier kun je je voorkeur aangeven welke workshops jij zou willen volgen. Aanmelden kan via: deze link

Je wordt van harte uitgenodigd om deze dag bij te wonen. Een verzorgde lunch en afsluitende borrel maken de dag compleet.

Hartelijke groeten namens de taakgroep