Survival Al-Ihsaan

Geplaatst op donderdag 28 juni 2018

Op woensdag 27 juni kwamen alle leerlingen uit groep 5 tm 8 van basisschool de Al Ihsaan richting het belevenissenbos. En jawel…. Het was een grote beleving.

Tijdens de eerste ronde probeerde alle leerlingen zo voorzichtig en geconcentreerd mogelijk over alle survival parcours heen te klauteren, lopen, springen, kruipen.
Het doel; niet vies en nat worden. Tijdens de tweede ronde merkten sommige leerlingen al dat het best moeilijk was om droog en schoon te blijven, de eerste survival vlekken kwamen in de kleren.
Wanneer een leerling uit een van de tobbes viel en terug moest zwemmen was zijn eerste reactie schrik. Maar toen hij helemaal vies en nat was maakte het niks meer uit en kon hij zo lekker in het water springen. Andere leerlingen keken met verbazing toe…maar toen ze zagen dat het water ondiep was en helemaal niet koud sprong de volgende ook het water in. En zo hadden de leerlingen een nieuw doel; Wie is het viest, natst en wie ziet er het meest survival achtig uit zag.
Met dat nieuwe doel gingen ze vol overgaven over alle survival onderdelen heen, want ach het maakte tenslotte toch niet meer uit of je vies werd.

“Juf we moesten kleding meenemen die viest mochten worden en nat mochten worden. Welk setje kleding trek ik als eerst aan?”

“Juf maud, ik ben zonder nat geworden naar de overkant gekomen”

“Juf, ik heb het hele parcours via de bomen afgelopen zonder te vallen, net spiderman”

“Juf Maud zijn er slangen in het bos?”

“Juf, mag ik een bommetje maken in het water?”

“Gelukkig heb ik droge kleding mee en kan ik nu gewoon in het water rennen”

Al Ihsaan, ik heb genoten van de sportdag, jullie enthousiasme, overgave, survival skills en jullie plezier!

Juf Maud