Gery de directeur van de Zevenster met pensioen

Geplaatst op maandag 11 juni 2018

Na een lange periode van in totaal 36 jaar Zevenster ging afgelopen donderdag 31 mei Gerry met pensioen. Na 25 jaar directeurschap gaan wij haar erg missen. Met de leerlingen hebben we dit afscheid groots gevierd..

Gerry is door het team feestelijk ontvangen met serpentines en party poppers. Al zingend en klappend heeft het team haar welkom geheten.

Na een lekkere traktatie voor de kinderen en taart voor de collega’s werd ze door een enorme lawaai optocht, onder leiding van de Brassband het schoolplein op begeleid.

Hier hebben de leerlingen afgelopen weken de straat mooi beschilderd en zijn er allerlei keien beschilderd die samen het Gerry van Vliet pad vormen. Dit is bij aankomst op het plein feestelijk onthult.

De leerlingen hebben de afgelopen periode heel hard geoefend om een prachtige circus voorstelling voor Gerry neer te zetten.

Acts als freerunnen, dans, diabolo’s, de parachute, acrobatiek, lichtjes tovenaars, touw springen,  abseilen en daarbij een prachtig decor naar beneden laten komen, singing in the rain van de kleinste Zevensterren en nog veel meer is voorbij gekomen.

Mooi is het om te zien dat wanneer je een langere periode aan hetzelfde werkt de leerlingen enorme progressie maken. De prachtigste salto’s worden gesprongen en leerlingen leren double dutchen. Ook stappen kinderen buiten hun comfort zone en durven veel meer dan verwacht. Leerlingen die een rap schrijven voor de directeur waar zowat iedereen in de zaal geroerd van raakt. Ik als vakleerkracht ben dan enorm trots dat ik de mogelijkheid heb de kwaliteiten van de leerlingen te laten zien en de leerlingen hiermee te laten stralen. Wat een fijn beroep heb je als je hier deelgenoot van mag zijn.

Het was een groot succes waar Gerry met veel plezier aan terug zal denken. Tijdens de voorstelling zijn aardig wat tranen gelaten. Niet alleen door Gerry maar zeker ook door de andere collega’s.

De leerlingen hebben met heel veel plezier en enthousiasme hun kunsten laten zien. Ze zijn hier meer dan trots op en vonden het heel belangrijk voor Gerry te mogen optreden.

Lieve Gerry we zullen je op de Zevenster gaan missen. Je was een fijne directeur voor leerlingen, ouders, team en voor mij als vakdocent.

Natascha Pruijs vakleerkracht bewegingsonderwijs de Zevenster.