Horizon op Vlieland

Geplaatst op dinsdag 5 juni 2018

Afgelopen week zijn wij met Horizon groep 8 op kamp geweest naar Vlieland. Ondertussen alweer een traditie binnen de school, maar elk jaar weer een beleving. De beleving begint al met de overtocht van Harlingen naar Vlieland met de grote boot. Lekker chillen, op het dek hangen, filmpje kijken, spelletjes spelen. Elk kind vermaakt zich die 1,5 uur prima.

Eenmaal aangekomen op Vlieland lopen we vanaf de boot naar camping Stortemelk. Daar staat ons tentenkamp al klaar. Eerst maken we met elkaar een aantal afspraken en vervolgens mogen de kinderen hun tent gaan inrichten. Als iedereen klaar is zoeken we direct de zee op. Hoe koud het ook is, elk kind neemt een heerlijke duik. Geweldig om te zien. ’s Avonds tegen half 11 worden we opgepikt voor een dropping. Wat een spanning. Eenmaal aangekomen op de plek gaan we in 3 groepen uit een en moet iedereen zorgen dat ze weer op de camping aankomen. Mijn groep was rond 2u ’s nachts terug. Nog even snel een broodje knakworst eten, dan moe maar voldaan zoekt iedereen zijn bedje op.

Donderdag als we wakker worden schijnt het zonnetje heerlijk. Buiten ontbijten en direct door naar het strand. Zwemmen, kubben, chillen, elkaar ingraven, geen kind die zich niet vermaakt. ’s Middags zouden we de tocht naar de zeehonden maken. Maar helaas gooit het weer roet in het eten en moeten we dit uitstellen tot de vrijdag. Gelukkig hebben we nog wel krabbetjes kunnen vangen en dat levert een hoop vertier op. ’s Avonds na het avondspel levend stratego, is de bonte avond. 2 groepen meiden hadden iets voorbereid en verzorgden een avond/nacht vullend programma. Waaronder een aantal lachwekkende challenges. Rond 1 uur is het tijd om naar bed te gaan.

Vrijdag hadden we een druk programma. We gaan eerst outdoor activiteiten doen zoals, raften, kajakken, body borden, suppen en dat allemaal op de Noordzee. Hoe vet!! Daarnaast konden de kinderen op het strand frisbeen en volleyballen. En dit allemaal onder leiding van Orfeus. Na de nodige golven te hebben overwonnen was het rond 13.00 uur afgelopen. Toen snel terug gelopen naar de camping, want om 14.30 uur gingen we met de snelle boot naar de zeehonden. Zeehonden kijken is heel leuk, maar het varen met bijna 70 km/u over de Waddenzee en Noordzee is nog vetter. Eenmaal weer terug gingen we naar het dorpje zodat de kinderen nog een aantal souvenirs konden kopen. Vanwege de regen konden we ’s avonds helaas niet het vuurtoren spel spelen en hebben we ons goed vermaakt in de grote tent met allerlei leuke spelletjes.

Na een nacht veel regen, was het ’s morgens gelukkig droog en konden we ons klaar maken voor de terugreis. Alle tenten schoon achterlaten was nog een hele klus, maar eenmaal op de boot was iedereen moe maar voldaan. Vlieland was weer super leuk en iedereen heeft een mooie tijd om op terug te kijken.

Wil je echt een tof kamp meemaken met jou groep 8?? Informeer dan eens bij de vakgroep bewegingsonderwijs Lelystad over de mogelijkheden op Vlieland.

Sportieve groet,

Ricardo