Basketbaltoernooi SBO de Watergeus

Geplaatst op dinsdag 3 april 2018

Met vijf leerlingen deed de Watergeus, maandag 12 maart, mee aan het eerste schoolbasketbal toernooi sinds jaren. Met 3 fanatieke meiden en twee fanatiek basketballende jongens werd er lekker gespeeld in de grote sporthal van de Koploper.

De afgelopen weken was er lekker getraind en was de vooruitgang al te zien bij de kinderen. Vandaag lag het tempo van de wedstrijd een stuk hoger. Dat was vooral te zien aan de bezwete rode gezichten. De tegenstanders maakten het de kinderen moeilijk om over te spelen, dat ging vandaag niet zo makkelijk. Toch kon de Watergeus in alle drie de poule wedstrijden scoren dankzij goed teamwork. Het was eerst Ryan die scoorde na een mooie pass van Pepijn. In de tweede wedstrijd was het andersom. Pepijn scoorde na goed storen van Ryan dat uiteindelijk balbezit opleverde voor de Watergeus. In de derde wedstrijd scoorde Ryan weer. Jennifer kwam in de tweede wedstrijd in scoringspositie maar gaf de kans aan Pepijn. Selena en Nadina kwamen in de vierde wedstrijd die om de plaats zeven en acht ging meerdere keren in scoringspositie. Het lukte de meiden om een paar keer op de basket te gooien. Helaas gingen deze ballen mis. Toch een opsteker voor de meiden die in het begin even moesten wennen aan de snelheid van het spel maar een paar keer goed lieten zien dat ook zij wel goed kunnen passen en ook ballen wel goed kunnen vangen.

Tussendoor was er een shoot-out waarvan de regels niet door iedereen werden gesnapt. Nadina stelde dapper een vraag die ook netjes werd beantwoord. Helaas bracht dat niet veel meer duidelijkheid.
Na de vierde wedstrijd werd er door de Flevomusketiers nog een mooie demo gegeven door het meiden team. Al met al zat het programma goed in elkaar en hebben de kinderen enorm veel plezier gehad. Jennifer heeft helaas niet alles kunnen afmaken vanwege de zwemlessen. Voor alle deelnemers ligt er op school een klein aandenken klaar.
Selena, Jennifer, Nadina, Ryan en Pepijn; bedankt voor het leuke toernooi, jullie hebben de Watergeus weer goed vertegenwoordigd en hebben ontzettend goed gespeeld.