Klimmen op de Driemaster

Geplaatst op woensdag 14 februari 2018
Klimmen
De afgelopen 2 weken zijn wij met de kinderen van de Driemaster bezig geweest met klimmen op de klimwand. Iedere les kwam er 1 groepje kinderen aan de beurt die gingen leren om een klimbroekje aan te trekken, om te leren klimmen en op de veilige manier te dalen naar beneden. Het aantrekken van een klimbroekje kost altijd veel tijd en daarom schakel ik altijd kinderen uit groep 8 in. Maar daar straks meer over.
Tijdens de klim les kan ieder kind zelf de hoogte bepalen tot waar hij/zij klimt. Op het moment dat een kind tot het hoogste punt komt dan krijgt hij/zij een moeilijkere opdracht. Bijvoorbeeld klimmen via 1 kleur, geblinddoekt klimmen of zelfs met 1 been klimmen. Daarnaast kunnen de kinderen ook kiezen om te schommelen, daarbij zitten de kinderen vast met hun klimbroekje aan een verlengkoord. Dit is bij velen altijd een erg favoriet onderdeel.
 
Hulp van kinderen uit groep 8
 
Kinderen uit groep 8 leer ik naast het klimmen ook het zekeren. Die oefenen ze eerst op een veilige manier met pionnen aan een touw. Op het moment dat de kinderen de techniek beheersen, dan mogen ze onder leiding van mij, kinderen uit hun eigen groep gaan zekeren. Dit vinden de meeste kinderen erg leuk en uitdagend om te doen. Op het moment dat zij dit goed beheersen en serieus kunnen dan mogen ze van mij ook helpen bij andere groepen. Het voordeel hiervan is dat er altijd 2 kinderen tegelijk kunnen klimmen en ze dus vaker aan de beurt komen. Tevens is het erg mooi om te zien welke verantwoordelijkheid kinderen nemen en hoe ze andere kinderen uit lagere groepen helpen. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of ze vaker mogen helpen. Maar iedereen krijgt de kans om te helpen.
 
Het waren weer erg leuke klim lessen. Op naar de volgende keer.
 
Sportieve groet,
 
Ricardo van de Pol