‘Ik Lekker Fit’! op de Zevenster

Geplaatst op maandag 5 februari 2018

Al een aantal jaar doet de Zevenster mee met het Ik Lekker Fit project. Dit houdt een schoolbreed project in wat loopt van de kerst tot de voorjaarsvakantie. Binnen dit project willen we de leerlingen en ouders bewust maken van een gezonde, actieve leefstijl. Hoe belangrijk is een gezonde voeding en wat doet bewegen met je lijf. We nemen jaarlijks in januari de euro-fittest af tijdens de lessen bewegingsonderwijs en kunnen zo zien of we fitter, sterker en leniger zijn geworden. Daarnaast lopen we de shuttle run zodat we kunnen vergelijken of ons uithoudingsvermogen verbeterd is.

Binnen het project wordt door de hele school allerlei activiteiten gedaan. Er wordt bijvoorbeeld gemeten hoeveel suiker in de koekjes, pakjes drinken zit wat we meebrengen van thuis voor de pauze. We hebben dit gedaan door letterlijk het aantal suikerklontjes in een grote glazen pot te doen, zodat het heel inzichtelijk werd voor de leerlingen. Andere groepen hebben het in tabellen bijgehouden. Zo is er ook bijgehouden hoeveel water de hele klas drinkt in een week. We hebben met de SO leerlingen naar de schijf van 5 gekeken en op grote vellen opgeplakt wat gezond en ongezond is.

Bij de gym is Eric Herber langs gekomen van Projump en heeft met alle kinderen een coole Rope skip clinic gedaan. dit was weer een groot succes.

De VSO leerlingen krijgen nog een bootcamp les buiten en gaan met de SO leerlingen naar buiten voor een gezonde speurtocht.

Aankomende dinsdag is de studiedag voor de leerlingen. We organiseren door de hele school met het team allerlei verschillende workshops gericht op voeding, creativiteit en bewegen. De leerlingen kunnen dan groep doorbrekend inschrijven op twee workshops. En komen zo in aanraking met Yoga, Bootcamp, Koken, Schminken, Verzorging, Zumba, Muziek, Gezelschapsspel, Wandelen en nog veel meer. Dit wordt door de leerlingen ieder jaar weer met heel veel plezier ontvangen. Mooi is het om te zien dat kinderen ineens iets heel anders kiezen. We gaan nog met de hele school ontbijten om de leerlingen te laten inzien dat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is. Veel kinderen ontbijten niet en hebben daar op de dag last van. Bij de gymlessen wordt er lekker gesport rondom de olympische spelen. We gaan een actief circuit doen waarbij de olympische winterpelen centraal staan. We sluiten ons project traditioneel af met het “Dycore” damtoernooi.