Circus op de Tjalk

Geplaatst op woensdag 20 december 2017

Een paar keer per jaar heb je als (vak)leerkracht zo’n moment. Een moment dat de dag net iets meer bijzonder maakt dan de andere bijzondere dagen. Vandaag (maandag 18-12 red.) was er zo een! Mijn grote vriendin Jennefer uit groep 5 had een circusles voorbereid. En wat voor een! Ze had zich laten inspireren door internet filmpjes en wilde een totaal pakket aanbieden. Tijdens het bespreken van de les kwamen we erachter dat onze zaal –hoe goed ingericht dan ook- niet al haar wensen kon vervullen. Zo hebben wij geen eenwielers, clownschmink en goocheltrucs ter beschikking… ‘’Geen probleem, ging ze allemaal regelen’’ zei ze. Een eenwieler werd een paar weken geleden al bij mij ingeleverd, omdat ik haar had toevertrouwd dat ik tijdens mijn opleiding voor 1 (deel)vak onvoldoende had gescoord en mij dat natuurlijk na 20 jaar nog steeds niet helemaal lekker zat. ‘’Kon ik alvast oefenen’’, lachte ze mij toe. Naast de netgenoemde activiteiten konden de maandaggroepen (3 t/m 6) oefenen op tonlopen, balanceren, slacklinen, touwklimmen, jongleren, en trapeze zwaaien. Een hele gymzaal samen volgebouwd op een tijd dat de meeste kinderen nog in bed liggen. Jennefer mocht een aantal lessen ook assisteren in de gymzaal. De kinderen waren super enthousiast en het viel Jennefer op dat de kinderen ook zo rustig en geconcentreerd aan het werk gingen. En daarnaast elkaar ontzettend goed konden helpen bij de wat lastigere oefeningen. De tijd vloog werkelijk voorbij. Op het eind mochten alle kinderen die dat wilden (en dat is toch zo’n 90% na zo’n toffe les…) een oefening aan elkaar laten zien. Dat werd zeer gewaardeerd, ook weer eens wat anders dan een eindspel natuurlijk. Jennefer, nogmaals bedankt voor een hele bijzondere les. Terwijl ik dit typ bedenk ik mij daarbij dat we het hier hebben over een meid uit groep 5. Durf ik wel te beweren dat jij echt een talent hebt laten zien. En over talent gesproken…, fietsen op die eenwieler kan ik dus nog steeds niet….

Voor meer foto’s zie ook:

Circus op de Tjalk